Na náměstí Míru stojí „Lípa republiky“

V rámci oslav 100. výročí založení samostatné Československé republiky byla v neděli 28. října na náměstí Míru v Městském obvodu Plzeň 3 slavnostně zasazena jubilejní „Lípa republiky“.

Cílená propagace v Plzni

„Nezapomínejme na své kořeny“ stojí na pamětním kamenu u nově zasazeného stromu.  A přesně v tomto duchu probíhala slavnostní akce, kdy ani velmi chladné a deštivé počasí neodradilo dvě desítky účastníků od připomenutí si tak důležitého okamžiku v dějinách naší vlasti.

„Chtěli jsme, aby i náš obvod, jako obec, měl svoji jubilejní lípu, která by připomínala historickou chvíli našeho národa. Jsem rád, že si občané i přes nepřízeň počasí udělali čas a zúčastnili se tohoto slavnostního aktu“, informuje David Procházka, místostarosta plzeňského centrálního obvodu.

Lípu, kterou dodalo plzeňské zahradnictví, zasadil místostarosta třetího plzeňského obvodu David Procházka společně spřítomnými občany a dětmi a vychovateli z Dětského domova Domino. Tento národní jubilejní strom se zařadí mezi další stromy, které byly v minulých dnech vysazovány na různých místech města, kraje i republiky.

„Mé zvláštní poděkování patří dětem z Dětského domova Domino, které přišly a pomohly nám lípu v tomto nepříznivém počasí zasadit. Ta lípa poroste s nimi a ony se jednou pochlubí svým dětem, že u toho byly“, dodal David Procházka.

Fotogalerie
Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 29.10.2018 15:43




0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka