Na Špičáku zasněžovali. Po celý víkend soutěž ve slalomu pro veřejnost, v sobotu večer koncert M. Ztraceného.

Sobotní koncert Marka Ztraceného se uskuteční od 18,00 hodin pod Spodní Šancí, kde bude stát pódium. Vstupné se neplatí.

Cílená propagace v Plzni

Teploty pod bodem mrazu umožnily na šumavském Špičáku především z úterý na středu trvalejší technické zasněžování. „ Vylepšili jsme díky tomu řadu úseků a třeba rodinná Spodní Šance je nyní opravdu moc pěkná. S výjimkou dětského areálu pod hotelem Sirotek a celé černé sjezdovky Šance tak budou na víkend všechny další tratě k dispozici,“ uvedl k současným podmínkám provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. 

Na sjezdovkách Ski&Bike Špičák nyní leží od 20 do 40 cm sněhu, mimo ně cca 10 cm, takže je tu pořád bílo. V týdnu se lyžuje absolutně bez front. O víkendu se jen v určitých pasážích dne (většinou o sobotách mezi 9,30 až 11,00 hodin) čeká na sedačkové lanovce, ale maximálně do 10 minut.

Jak už jsme většinu z vás informovali, na Špičáku od pátku 19. února do neděle 21. února pokračuje seriál závodů pro amatérské lyžaře s ČT Sport na vrchol. Pojede se na spodním úseku sjezdovky č. 3 - Slalomová (nikoli na Spodní Šanci – ta bude v tyto dny k dispozici veřejnosti a lyžařským školám areálu).

Ještě bychom rádi vypíchli jednu zajímavost této soutěže – mimo všechny amatérské lyžaře v individuálním závodě v paralelním obřím slalomu, mohou závodit i rodinné týmy - 1 rodič a dítě/děti do 12 let. Tyto týmy ale pouze v sobotu 20. 2. dopoledne. Děti do 12 let pak mají svůj samostatný závod v neděli 21. února

Podrobnosti na tomto odkazu: http://lyzovani.spicak.cz/cz/clanek/s-ct-sport-na-vrchol-spicak-659/?

Sobotní koncert Marka Ztraceného se uskuteční od 18,00 hodin pod Spodní Šancí, kde bude stát pódium. Vstupné se neplatí. Mimochodem M. Ztracený by měl v sobotu dopoledne absolvovat se svým synem právě slalom ve výše zmíněné soutěži.

V sobotu se pak tady ještě zdarma testují lyže některých známých značek (Atomic a Salomon).

Aktuální info na www.spicak.cz


Ski&Bike Špičák: 8,5 kilometrů sjezdovek, 88 % zasněžováno technickým sněhem. Celkem 5 hlavních: černá – Šance (nejprudší v ČR), červené - U Zalomeného, Slalomová, modré – Spodní Šance,Turistická, Freestyle Area – Lubák, dětský areál a hřiště pod hotelem Sirotek. Přepravu zajišťuje čtyřsedačková lanovka (2400 osob/hodina, délka 1272 m) a 10 dalších vleků s celkovou kapacitou 7550 osob/hodina. Pro běžkaře vlastní okruh a desítky kilometrů upravovaných tratí v okolí.

Společný skipas Železnorudska pro areály Ski&Bike Špičák, Nad Nádražím a Belveder.

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka