Na území plzeňského centrálního obvodu jsou umístěny nové měřiče rychlosti

Na řidiče čekají na silnicích mnohá místa, která svojí přehledností svádějí k přišlápnutí plynového pedálu. Právě zde by ale měli z hlediska bezpečnosti spíše ubrat. K tomu právě slouží i digitální ukazatele rychlosti, které upozorňují řidiče na dodržování předepsané rychlosti, a tím pádem i bezpečné jízdy.

Cílená propagace v Plzni

Pro lepší zajištění bezpečnosti na frekventovaných místech plzeňského centrálního obvodu bylo umístěno celkem pět solárních měřičů rychlosti.

„Měřiče byly nainstalovány vul. Edvarda Beneše naproti vjezdu do firmy BRUSH SEM směrem na Radobyčice, vKřimické ulici při vjezdu do Křimic, vulici Litická při příjezdu od Litic, vulici KČernicím při příjezdu od Černic a vul. Domažlická při výjezdu na Sulkov, a to kvůli blízkosti cyklostezky“, informuje Radoslav Škarda, I. místostarosta MO Plzeň 3.

Nově instalované měřiče rychlosti jsou pouze informativní a mají preventivní charakter. „Doufáme, že měřiče rychlosti přispějí ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu vtěchto částích našeho obvodu“, dodává Radoslav Škarda.

Fotogalerie
Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 3 Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 06.12.2017 10:30



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka