Navrhněte kampus snů společně s architekty. Zapojte se do procházek a workshopů

Další částí průzkumu, jehož cílem je navrhnout úpravy veřejných prostranství v univerzitním kampusu na Borech, jsou procházky s architekty a následný workshop. Proběhnou 23. a 25. dubna. Setkání doplní názory studentů a zaměstnanců ZČU získané prostřednictvím pocitové mapy a elektronického dotazníku.

Cílená propagace v Plzni

Možnosti vyplnit online dotazníky v březnu využilo 452 respondentů, z toho 3 tvořili studenti a 1 zaměstnanci ZČU. „Z výsledků je zřejmé, že třetina respondentů se v univerzitním kampusu zbytečně nezdržuje, pouze jím prochází. Ostatní využívají služby, které jsou v kampusu umístěné, a část dotazovaných, konkrétně jedenáct procent, zde tráví i svůj volný čas,“ přibližuje za realizátory průzkumu Pavla Dusíková z Centra pro komunitní práci západní Čechy.   Nejvíce respondentům chybí možnost venkovního občerstvení, například v podobě altánku u menzy nebo posezení u kavárny, a vybavení venkovních prostor více a lepšími lavičkami, stoly, případně dalším mobiliářem. Naopak dotázaní pozitivně hodnotí údržbu a vzhled travnatých prostranství a vzrostlé zeleně v kampusu. Ze „smart“ prvků, na které se dotazník také ptal, nejvíce zaujal interaktivní informační systém, jenž by přinášel například přehled o probíhajících přednáškách či odjezdech a příjezdech autobusů, a jednotná mobilní aplikace ZČU sdružující všechny „smart“ prvky, tedy propojení informačních systémů menzy, knihovny atd. Procházky a workshopy: Další možnost, jak vyjádřit váš názor Na průzkum a pocitovou mapu, jejíž výsledky si můžete přečíst v samostatném článku, navážou čtyři setkání se studenty. Jejich součástí bude procházka po kampusu s architekty a diskuse o problematických místech a možnostech jejich úprav. Vytvořené návrhy poslouží jako podklad pro zadání architektonické studie obnovy areálu. Akce je primárně určená pro studenty. Se zaměstnanci ZČU organizátoři plánují samostatné setkání na konci května.
Inspirativní procházky s architekty Jakubem Marešem a Janem Retem z plzeňského Ateliér k světu proběhnou v pondělí 23. dubna od 9:30 do 10:15 hodin a ve středu 25. dubna od 14:00 do 14:45 hodin. Sraz je před vchodem Fakulty elektrotechnické, v případě nepřízně počasí ve foyer budovy. Na proběhlé procházky? v uvedených dnech navážou plánovací a tvůrčí dílny. V pondělí se uskuteční od 10:30 do 12:30 hodin a ve středu od 15:00 do 17:00 hodin, vždy v prostorách Univerzitní knihovny (studovny 137 a 138). Pro zapojení se do workshopu není nutné absolovovat předchozí procházku po kampusu. Zapojit se může  každý bez nutnosti registrace.
Srdečně zveme studenty, aby se přišli podělit o svůj názor. Setkání pro ZČU pořádá Centrum pro komunitní práci západní Čechy ve spolupráci s Ateliérem k světu.

Autor: Západočeská univerzita v Plzni Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka