(Ne) objevené tváře památek

Před nedávnou dobou vznikl cyklus fotografií talentované fotografky Markéty Novákové.

Jarní servisní akce AUTO CB

Režisérka Eva Toulová jako (Ne)objevená tvář zámku Valeč

Autorský projekt talentované fotografky Markéty Novákové s názvem (Ne) objevené tváře památek realizovaný ve spolupráci s takovými osobnostmi jako například Klára Issová, Gabriela Koukalová, Hanka Vágnerová, Lucie Vondráčková, má za cíl vytvořit národní edici o našich méně známých památkách, které jsou zahrnuty v projektu Neobjevené památky Národního Památkového ústavu. 
Projekt poukazuje nejen na materiální krásy země, ale představuje také osobnosti z různorodých oborů, které jsem vybrala pro jejich charakter a postoje k životu. Jednou z myšlenek projektu tak bylo podpořit hrdost našeho národa, protože krásy, které naše vlast nabízí, ať se jedná o stavby, nebo lidi, si to právem zaslouží...

Jednou z osobností fotografického cyklu se stala i režisérka Eva Toulová

Její hlavní fotografie projektu ze zámku Valeč pochází z nejlépe zachovalé a restaurované místnosti. Jako můžete vidět Evu Toulovou v pohybu, tak i tento zámek má velmi pohnutou historii. „Evu Toulovou jsem do projektu vybrala s původní myšlenkou, kdy jsem chtěla lidem poukázat na mladé nadějné umělce. Eva jako renesanční člověk mě zaujala, navíc se mi libí, že vychází z české umělecké tvorby svou jemností a pozitivním laděním k životu.“ uvedla autorka projektu Markéta Nováková„Byla pro mě velká čest účastnit se tak vizuálně impozantního a zároveň přínosného fotografického cyklu. Přiznám se, že za objektivem jsem - jako filmařka - mnohem jistější. Markétka ale pracuje cílevědomě a promyšleně s důslednou přípravou každého focení. Už na place jsem věděla, že výsledek bude mimořádný.“ dodala o spolupráci režisérka Eva Toulová. 

Mladá režisérka natočila tři celovečerní filmy Šťastná, Camino na kolečkách a Jak se moří revizoři, který byl nyní v kinech.
Kromě filmu se dále také věnuje psaní a malování, napsala několik knih například Vanitas, Šťastná, Sedmero vran či Alenka v údivu.

Autorský projekt, vítězná mise soutěže více zde

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka