Nissan X-Trail 4Dogs: dokonalý vůz pro rodinné výlety se psím miláčkem

Nissan vytvořil koncept ideálního rodinného crossoveru vhodného pro přepravu psů.

Cílená propagace v Plzni

Mazlíček je součást rodiny

Průzkum ukázal, že téměř všichni majitelé psa považují svého mazlíčka za součást rodiny. Navíc jich většina uvádí, že by si koupila nový vůz, který by nabízel více prvků zaměřených na psy.

Nissan vychází vstříc jejich potřebám a představuje jedinečný nový model – koncept X-Trail 4Dogs. Na něm prakticky dokazuje, že jeho vlajkový crossover je ideálním vozem pro rodinné výlety, zejména se čtyřnohými kamarády.

Zakázkově upravený zavazadlový prostor s prvky pro zvýšení komfortu a pohody pro až dva psy

X-Trail 4Dogs je dokonalým crossoverem pro převoz psů – jeho zavazadlový prostor byl zcela přepracován a poskytuje na míru šitý přepravní prostor pro až dvě zvířata.

Zavazadlový prostor crossoveru se nyní proměnil v bezpečný psí pelíšek o objemu 445 litrů se sadou inovativních prvků. Každý z nich byl pečlivě prověřen, aby měl efekt pro psa nebo jeho majitele.

Nissan X-Trail 4Dogs má například vše, co je potřeba k udržení pejsků v čistotě a pohodlí po dlouhé, blátivé procházce. Osprchujte je výsuvnou sprchou umožňující natočení do všech stran a pak přepněte na psí fén, který jejich vlhký kožich proudem vzduchu vysuší. Vytáhněte výsuvnou rampu, po níž mohou psi vylézt do kufru a majitelé tak mohou zůstat zcela nezablácení. Pak zapněte integrovaný systém sušení vhánějící do zavazadlového prostoru teplý vzduch.

K hlavním rysům konceptu X-Trail 4Dogs patří důmyslná obousměrná „psí televize“, sprcha, fén a nástupní rampa

Psi se mohou uvelebit v luxusním pelíšku, zahnat žízeň z misky s vodou, která je chráněna proti vylití, nebo si dát něco na zub z chytrého výdejníku psích pamlsků. Bezpečnost při přepravě je zajištěna připínacím háčkem na postroj.

Během cesty domů mohou řidič a cestující na předním sedadle snadno pozorovat své mazlíčky pomocí inovativní technologie „psí televize“. Je chytře integrovaná do informačního a zábavního systému NissanConnect modelu X-Trail a umožňuje, aby se majitel a pes navzájem viděli na 7“ obrazovce na palubní desce a na nové 10“ LCD obrazovce nainstalované v zavazadlovém prostoru. Majitel může na psa i mluvit pomocí zvukového spojení a uklidnit jej.

Nástavce sprchy a fénu jsou uloženy v novém výsuvném šuplíku snadno přístupném z přední části kufru. Byly přidány i nové boční oddíly pro udržení pořádku v kufru, které přijdou vhod při ukládání pamlsků, sáčků na odpad a odložení vodítka. X-Trail 4Dogs je rovněž vybaven dělicí sítí pro přepravu psů nad zadními sedadly – jde o běžně dostupné originální příslušenství Nissan.

A nakonec, celý kufr je čalouněn prvotřídní kůží umožňující vytírání, takže jakékoli nečistoty nebo psí chlupy lze snadno vyčistit nebo odstranit.

Vytvořený na základě průzkumu mezi vlastníky vozu

Nissan vyvinul koncept X-Trail 4Dogs v reakci na průzkum mezi více než 1300 majiteli psů. Provedl jej The Kennel Club, největší a nejznámější britská organizace pro podporu zdraví a pohody psů. Její průzkum odhalil následující informace:

  • Téměř všichni majitelé psů (99,9 %) považují svého mazlíčka za součást rodiny.

  • Podobný počet (98,7 %) majitelů používá svůj vůz k přepravě psa.

  • Téměř 90 % (88,9 %) by si koupilo vůz, který nabízí prvky pro přepravu psů.

  • Téměř 90 % (88,7 %) majitelů přepravuje svého psa autem nejméně jednou týdně.

  • Více než 90 % (90,5 %) přepravuje své psy v autě po dobu delší než 10 minut.

  • Více než polovina (54,7 %) by chtěla, aby jejich vozidlo bylo pro jejich psa přístupnější.

  • Téměř tři čtvrtiny (71,5 %) přepravují své psy v zavazadlovém prostoru nebo na zadním sedadle.

  • Více než polovina (50,9 %) uvedla, že velký objem zavazadlového prostoru je přesvědčil o správnosti jejich volby vozu k přepravování jejich psa.

Ryan Gains, vedoucí marketingu modelu X-Trail, k tomu říká: „Z průzkumu jasně vyplývá, že pro majitele psů jsou jejich mazlíčci klíčovou součástí rodiny. Zajistit, aby byly uspokojeny potřeby jejich mazlíčků, je pro ně často stejně důležité, jako zajistit, aby byly jejich děti v pohodlí a spokojené. Nissan X-Trail je vůz přímo stvořený pro rodinné výlety a koncept X-Trail 4Dogs tuto myšlenku posunuje na ještě vyšší úroveň.“

Nissan X-Trail 4Dogs byl navržen s ohledem na každodenní praktičnost. Pelíšek, miska na vodu a výdejník pamlsků lze snadno vyjmout, čímž vznikne využitelný nákladový prostor – například na převážení nákupů, když pes právě s rodinou nejede. Také rezervní kolo vozidla je stále přístupné.

X-Trail je největším ze tří modelů v oceňované řadě crossoverů Nissan zahrnující dále modely Qashqai a Juke. Nissan X-Trail se dodává s pěti nebo sedmi prostornými sedadly. Všechny se sklápějí a vytvoří tak zcela plochý nákladový prostor o objemu až 1982 litrů. S každou pětimístnou verzí se standardně dodává inovativní systém přepážek v zavazadlovém prostoru umožňující majitelům přizpůsobit si zavazadlový prostor pomocí polic a příček a vytvořit 18 různých konfigurací pro převážení nákladu a různé každodenní potřeby.

Tip pro fanoušky automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Nissan ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Tip na závěr: Přečtěte si nový magazín Nové automobily v ČR. Je k dispozici online i ke stažení ve verzi PDF.

Fotogalerie
Autor: Kateřina Štveráková Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka