Noční víkendové služby v Plzni na Borech posílila pěší hlídka

Na pořádek v obvodu dohlíží hlídka v pátek a v sobotu. Strážníci slouží standartní 12 hodinovou službu. Pohyb uniformované hlídky v ulicích je považován za nejúčinnější nástroj prevence kriminality.

Cílená propagace v Plzni

Strážníci se zaměřují se na problematiku, která obyvatele oblasti Bor především trápí. Důraz je kladen na kontroly k dodržování veřejného pořádku na předem vytipovaných místech, na kontroly problematických míst, kde se zdržují a pohybují osoby bez domova, prevenci proti nejčastějším jevům vandalismu, opilství apod. Výkon služby je mimo jiné plánován do lokalit v blízkosti hudebních klubů a kaváren, kde si občané stěžují na časté rušení nočního klidu.

„Velmi vítáme, že po zajištění činnosti denních pěších hlídek, které se realizovalo v minulém volebním období, se nyní podařilo zajistit i zřízení těchto nočních víkendových hlídek, které dohlédnou na pořádek v borské části našeho obvodu. Zajištění nepřetržité služby pěší hlídky na této služebně je jednou z našich priorit, neboť její přítomnost bezprostředně ovlivňuje bezpečnost v našem obvodě. Věřím, že pokud dosavadní jednání a spolupráce mezi obvodem a městskou policii bude nadále pokračovat na nastavené úrovni, dočká se i tato služebna nepřetržité pěší hlídky“, říká David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu. 
 

Foto MP Plzeň

Fotogalerie
Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 26.09.2019 20:29




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka