Nová audiovizuální technika hlídá bezpečnost dětí v mateřinkách plzeňského centrálního obvodu

Plzeňský centrální obvod zainvestoval do vybavení čtrnácti budov mateřských škol audiovizuální technikou, která tak doplnila již stávající funkční domácí telefony. Tato technika „ohlídá“ jednotlivé vstupní prostory do mateřských škol.

Cílená propagace v Plzni

„Jedná se o kombinaci audiovrátníka a kamerového systému“, přibližuje Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3. „Umístěním této techniky chceme přispět ke zvýšení bezpečnosti provozu mateřských škol. Personálu školky velmi ulehčí orientaci vosobách, které chtějí vstoupit do budovy“, dodává Petr Baloun.

V úterý 21. května byla za účasti vedení plzeňského centrálního obvodu, zástupců ÚMO Plzeň 3 a zhotovitele celé akce předáno poslední zařízení a to ve velkém předstihu. Termín dokončení se podařilo zkrátit z původního termínu září 2019 na květen letošního roku.

„Chtěla bych poděkovat vedení obvodu, že naší školku touto technikou vybavilo. Nacházíme se přímo v centru města, kde je velká koncentrace lidí a monitory nám určitě pomohou nejenom ve třídách, ale zvláště u „prvňáků“ a v oddělení jeslí. Venkovní prostory školky mohu monitorovat i z ředitelny“, říká Helena Kaprasová, ředitelka 49. MŠ v Puškinově ulici.

„Bezpečnost je pro nás prvořadým kritériem, zvlášť když se jedná o malé děti. Dnes jsme se přesvědčili, že audiovizuální technika umožní přehledně sledovat dění u vstupu do budov a výrazně tak ulehčí práci učitelkám a personálu mateřských škol. Rodiče dětí tak budou určitě klidnější“, doplnil David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.


Fotogalerie
Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 21.05.2019 15:43




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka