Nové MINI Clubman

Nové MINI ?Clubman s pečlivě zdokonaleným designem, rozšířeným výběrem inovativních prvků výbavy a nejnovějšími technologiemi.

Jarní servisní akce AUTO CB

MINI Clubman praktický pětimístný automobil

MINI kombinující charakteristickou zábavu za volantem s vysokou úrovní praktičnosti pro každý den i na dlouhé cesty, získává ještě větší charisma díky čerstvým vylepšením exteriéru a interiéru. Nejnovější aktualizace řady digitálních služeb MINI Connected podtrhují progresivní, na životní styl orientovaný charakter nového MINI Clubman.

Proslulou obratnost modelů MINI zaručuje nabídka moderních motorů a vyspělé technologie podvozku nového MINI Clubman. Na výběr je ze tří zážehových a tří vznětových motorů, jejichž výkon sahá od 75 kW do 141 kW. Volitelně si zákazníci v kombinaci s nejvýkonnějším zážehovým a vznětovým motorem mohou vybrat také systém pohonu všech kol ALL4. Modelová řada bude v pozdější fázi doplněna o nové provedení mimořádně sportovního modelu MINI John Cooper Works Clubman.

Výrazná a mohutná: nový osobitý design přední části

Design exteriéru nového MINI Clubman je elegantní, individualistický a exkluzivní. Jeho osobité proporce vyplývají z tvaru karoserie navržené v úhledném a sportovním stylu, který je pro značku MINI s dynamicky protaženou linií střechy a strmou zádí typický. Kromě toho dělené zadní dveře, které tvoří dvě do boku se otevírající křídla, z něj činí jediný automobil segmentu kompaktních vozů se šesti dveřmi. 

Variabilní intenzita osvětlení, neoslňující dálková světla: adaptivní LED světlomety s funkcí Matrix

Charakteristický vzhled nového MINI Clubman je při pohledu zpředu také výsledkem upraveného designu kruhových světlometů. Standardní halogenové světlomety mají nyní zvětšený reflektor a nápadný černý prvek uvnitř světlometu. 

Standardní LED zadní světla, volitelně k dispozici v designu britské vlajky

Nové MINI Clubman je standardně vybaveno LED zadními světly. Světelné jednotky s chromovanými rámečky jsou nyní speciálně integrovány do dělených zadních dveří. Ve spojení s volitelnými LED světlomety nebo adaptivními LED světlomety jsou horizontálně orientovaná zadní světla vybavena novým designem, který podtrhuje britský původy značky: grafická struktura světelných zdrojů je vyobrazena v podobě vzoru britské vlajky

Svěží vzhled s novými barvami karoserie a černým exteriérem Piano Black

Co se barev karoserie týče, na výběr jsou tři nové barevné varianty. Nové MINI Clubman je nyní dostupné v červeném metalickém laku Summer Red, zeleném metalickém laku British Racing Green nebo černém metalickém provedení MINI Yours Enigmatic Black. Jako alternativa k barvě karoserie mohou být střecha a kryty vnějších zpětných zrcátek vyvedeny také v černé, bílé nebo stříbrné barvě.

Nová kola z lehké slitiny, nižší sportovní podvozek

V závislosti na modelové variantě je nové MINI Clubman standardně vybaveno koly z lehké slitiny o průměru 16 nebo 17 palců. V rámci volitelné výbavy jsou k dispozici kola z lehké slitiny ve velikostech 18 a 19 palců.

Další zcela novou položkou seznamu volitelné výbavy je o 10 milimetrů snížený sportovní podvozek

K dispozici je také adaptivní podvozek. Nabízí možnost volit mezi dvěma nastaveními tlumičů prostřednictvím tlačítka voliče jízdních režimů MINI Driving Modes. V závislosti na jízdní situaci lze aktivovat buď sportovní, nebo komfortní nastavení tlumičů.

Vyjádření individuálního stylu: nové exkluzivní prvky výbavy MINI Yours

Prvky výbavy z programu MINI Yours nabízejí mimořádně exkluzivní způsob individualizace nového MINI Clubman. Podtrhují britský původ, fascinující tradici značky a také osobní styl řidiče.

Nabídka zahrnuje sportovní volant MINI Yours a černé čalounění sedadel MINI Yours Leather Lounge Carbon Black. Mimořádně exkluzivní akcenty nabízí také výbava MINI Yours Interior Styles, která je v nabídce ve třech podsvícených provedeních Piano Black, Frozen Blue a Fibre Alloy. Podsvícené jsou vnitřní kliky dveří, interiérové lišty a ozdobné prvky středové konzoly, které jsou navrženy tak, aby ladily v odpovídajících barvách. Všechny prvky výbavy MINI Yours jsou k dispozici individuálně. K dispozici je také paket MINI Yours, který navíc obsahuje podlahové koberce MINI Yours s černým lemováním, švy v barvě hliníku a také štítek MINI Yours na bočních oknech.

Pohon: šest motorů, systém pohonu všech kol ALL4 jako volitelná výbava

Portfolio motorů nového MINI Clubman zahrnuje dva tříválcové a jeden čtyřválcový zážehový motor spolu s jedním tříválcovým a dvěma čtyřválcovými vznětovými motory, z nichž každý je vybaven nejnovější generací technologie MINI TwinPower Turbo

V pozdější fázi modelový program doplní nové MINI John Cooper Works Clubman. Špičkový sportovec této modelové řady je standardně vybaven systémem pohonu všech kol ALL4.

Jako alternativa k pohonu předních kol, který je pro MINI typický, je pohon všech kol ALL4 volitelně dostupný také pro dvě nejvýkonnější varianty – MINI Cooper S a MINI Cooper SD

Široký výběr audiosystémů a navigací

Standardní výbava nového MINI Clubman zahrnuje audiosystém se šesti reproduktory a USB rozhraním. To umožňuje použití audio streamingu přes Bluetooth. K dispozici je také hands-free telefonní sada s rozhraním USB. Součástí standardně dodávaného ovládacího systému je 6,5palcový barevný displej v centrálním přístroji a ovladač MINI na středové konzole. Výbava Connected Media obsahuje rádio MINI Visual Boost a barevný dotykový displej s úhlopříčkou 6,5 palce a nově navrženým grafickým displejem.

Nové MINI Clubman: chytřejší než kdy předtím a „vždy online“

Nové MINI Clubman je vybaveno trvale ve voze instalovanou SIM kartou schopnou přijímat data standardem 4G. To znamená, že je k dispozici inteligentní nouzové volání s automatickou detekcí polohy vozidla a závažnosti nehody, stejně jako služby MINI TeleServices. Ve spojení s výbavou Connected Navigation a Connected Navigation Plus je možné využívat službu dopravních informací v reálném čase Real Time Traffic Information, služby osobního asistenta Concierge Service, internetovou platformu MINI Online a přípravu pro Apple CarPlay. Mobilní telefonní připojení také znamená, že navigační mapy se aktualizují automaticky.

Funkce Remote Service umožňuje řidiči na koncovém digitálním zařízení zobrazit nejen polohu vozidla, stav paliva a další informace o stavu vozidla, ale také aktivovat světlomety, klakson, ventilaci a funkci zamykání/odemykání dveří.

Při uvedení na trh bude nový MINI Clubman k dispozici v osmi variantách:
  • MINI One Clubman: 75 kW/102 k,

  • MINI Cooper Clubman: 100 kW/136 k,

  • MINI Cooper S Clubman: 141 kW/192 k,

  • MINI Cooper S Clubman ALL4: 141 kW/192 k,

  • MINI One D Clubman: 85 kW/116 k,

  • MINI Cooper D Clubman: 110 kW/150 k,

  • MINI Cooper SD Clubman: 140 kW/190 k,

  • MINI Cooper SD Clubman ALL4: 140 kW/190 k.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky MINI, ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Hledáte ověřená skladová auta s garantovanými parametry? Navštivte stránku skladové vozy ihned k dodání.

Fotogalerie
Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka