NOVÝ CITROËN BERLINGO VAN: KOMFORT TECHNOLOGICKÉHO UŽITKOVÉHO VOZU VHODNÉHO DO KAŽDÉ SITUACE!

Legendární užitkový vůz Citroën Berlingo určený pro profesionální zákazníky, který byl na trh uveden v roce 1996 a vyrobilo se ho více než 1,5 milionů kusů, přenechává místo své třetí generaci pojmenované Berlingo Van.

Jarní servisní akce AUTO CB

Legendární užitkový vůz Citroën Berlingo určený pro profesionální zákazníky, který byl na trh uveden v roce 1996 a vyrobilo se ho více než 1,5 milionů kusů, přenechává místo své třetí generaci pojmenované Berlingo Van. Podobně jako osobní verze představuje i Nový Berlingo Van generační skok z hlediska stylu a vybavení.

Nové Berlingo OV (osobní vůz) se dostává do prodejen letos na podzim, současně značka Citroën dnes představila třetí generaci užitkové verze vozu Berlingo určeného pro profesionály pojmenované Nové Berlingo Van. Na trhu s užitkovými vozy získal Citroën v roce 2017 v Evropě 9,7% podíl, což s více než 72.000 prodaných vozů znamená druhé místo. Toto postavení podtrhuje fakt, že Citroën v segmentu malých dodávek vždy razil cestu. Přivedl sem výrazné legendární vozy 2CV, C15, Berlingo, ale také první dieselový vůz, první nákladovou „buňku“ integrovanou do vozidla a jako první i tři přední místa. Nové Berlingo Van navazuje na tento bohatý historický odkaz a představuje novou, modernější verzi bestselleru značky.

Citroën Berlingo je významným představitelem svého segmentu, který se vprůběhu času dokázal inovovat. Od začátku se ho ve světě vyrobilo více než 1,5 milionu kusů, z toho více než 1,3 milionů v Evropě a více než 470 000 ve Francii. Tento neopomenutelný model dokonce zažil v roce 2017 ve Francii rekordní rok s více než 27 000 novými registracemi, což znamená nárůst o 4 % oproti roku 2016. Do dnešního dne letos dosáhl 8 000 registrací, což v prvním čtvrtletí roku 2018 představuje nárůst o 25 %. Berlingo samo o sobě představuje 40 % nových registrací lehkých užitkových vozidel Citroën a je tedy nejprodávanějším LUV značky. Nové Berlingo Van hodlá v této úspěšné cestě pokračovat i s touto třetí generací, která se na trh dostane na konci roku 2018.

Stručně řečeno Nový Citroën Berlingo Van nabízí:

01 – LEGENDÁRNÍ MODEL SVÝRAZNOU A MODERNÍ OSOBNOSTÍ:

Citroën, který jako první přišel stvarem vozu se zabudovanou nákladovou buňkou, pokračuje dál a představuje vůz, který je modernější než kdy předtím. Berlingo Van má jedinečný tvar a robustní styl určený pro nejrůznější profese.

  • Nové Berlingo Van nabízí robustní ochranný vzhled. Má nový tvar s předsunutým čelním sklem a vyšší a kratší přední kapotou, zejména díky tomu, že vepředu byla použita platforma EMP2 dovolující kratší přední převis.

  • Specifická přední maska zajišťuje větší ochranu vkaždodenním provozu a je v souladu sidentitou značky Citroën a svého velkého „bratra“, vozu Jumpy.

  • Pro plynulé linie vozu jsou typické propracované boky a zadní, zřetelně funkční část.

  • Interiér přizpůsobený potřebám profesionálních uživatelů v sobě spojuje robustnost a praktičnost, upoutá zejména vzdušná palubní deska s řadou užitečných technologií.

02 – KOMFORT NA MÍRU: UŽITKOVÝ VŮZ VHODNÝ PRO KAŽDÉ UŽITÍ

Nový Citroën Berlingo Van je „Inspired by Pro“, což zněj činí ideálního partnera profesionálních uživatelů, který využívá všechny své silné stránky a přináší řešení přizpůsobené každé profesi.

  • Existuje ve dvou délkách L1 (440 cm) a L2 (475 m) a dokáže tak být skutečně přizpůsoben na míru.

  • Co nejvíce se snaží plnit očekávání zákazníků, jimž nabízí dvě rozdílné verze „Worker“ a „Driver“, které se liší svou filozofií a využitím.

  • Flexibility a modularity bylo dosaženo díky kabině Extenso®, do které se vejdou 3 osoby (1. řada), a variantě polokombi pro přepravu až 5 osob (1. a 2. řada).

  • Nabízí nesmírně inteligentní koncepci usnadňující každodenní život, vynikající přístupnost do zadní části přes horní výklopné víko nákladového prostoru nebo dvoukřídlé dveře, boční posuvné dveře, řadu užitečných odkládacích přihrádek a velké užitečné zatížení (až 1000 kg), současně si zachovává šířku mezi podběhy kol pro možnost naložení 2 europalet.

03 – KOMFORT DODÁVKY S NEJMODERNĚJŠÍ VÝBAVOU

Nové Berlingo Van jde s dobou a nemusí závidět osobním vozům. Nabízí skutečný komfort jízdy a optimální bezpečnost:

  • Nápravový systém využívající to nejlepší know-how Citroën pro větší komfort.

  • Nová platforma určená k poskytnutí nejvhodnější reakce: dodávka využívající jedinečné know-how značky je vepředu vybavena platformou EMP2 pro lepší ovladatelnost a větší využití technologií.

  • Na tento segment nezvykle bohatá technologická výbava: 20 podpůrných prvků řízení usnadňujících život, jako je ukazatel přetížení či systém Surround Rear Vision, jež se neobjevují vžádném segmentu UV, barevný systém promítání informací na čelní sklo (Head-up Display), elektrická parkovací brzda, adaptivní tempomat s funkcí Stop, Active Safety Brake a 4 technologie využívající mobilní připojení včetně navigace Citroën Connect Nav, dále bezdrátové nabíjení telefonů.

  • Nejnovější generace motorů, které jsou výkonné a současně úsporné: dieselový motor 1.5 BlueHDi, benzínový motor 1.2 PureTech a nová automatická osmistupňová převodovka EAT8.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Citroën ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Fotogalerie
Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 02.07.2018 08:42



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka