Odpoledne v kampusu patřilo sportu i relaxaci

Běh s rektorem a další sportovní aktivity, grilování, studentské kapely a pivo, slam poetry, žonglér či posezení na trávníku pod téměř již letním sluníčkem - to bylo osmnácté dubnové odpoledne plné pohody v univerzitním kampusu na Borech.

Cílená propagace v Plzni

Na start v pořadí již třetího ročník Běhu s rektorem se postavilo 48 dvojic. Startovní číslo 1 patřilo tradičně rektoru Miroslavu Holečkovi, který při zahřívacím kole zaujal pozici v čele skupiny běžců spolu s prorektorem Ladislavem Čepičkou. Poté již odstartoval samotný závod. Běželo se opět formou štafety, takže každý z dvojice zdolal střídavě dva okruhy v délce 1,5 kilometru. Za odměnu si mohli dát jedno pivo zdarma, a ne ledasjaké - čepovala se nefiltrovaná a nepasterizovaná dvanáctka Záškolák ze studentského pivovaru Študák.

Nejrychlejší tři dvojice si odnesly dárkové tašky s propagačními předměty univerzity. Na prvním místě se umístila dvojice Jan Majer a Roman Vodička z pedagogické fakulty, která doběhla v čase 23 minut a 47 sekund. Ze druhého místa se radovala dvojice Jiří Petrou – Vojtěch Koželuh z fakulty strojní s časem 25:54, třetí skončila dvojice ve složení Marek Švejnoha – Tomáš Matějka z téže fakulty, která trasu zvládla v čase 24:05. Kompletní výsledky najdete na webu katedry tělesné výchovy a sportu.

Zároveň byl vyhlášen také vítěz celouniverzitní soutěže O pohár rektora, který letos ve velmi těsném soupeření poprvé získala fakulta ekonomická a po dvouletém kralování sesadila z pomyslného trůnu fakultu aplikovaných věd. Pohár převzala z rukou rektora Miroslava Holečka děkanka fakulty ekonomické Michaela Krechovská.

Běh s rektorem letos poprvé doprovodil piknik v kampusu, odpoledne plné sportovních a kulturních aktivit připravené samotnými studenty ZČU pro jejich kolegy. Na pódiu se vystřídala slam poetry v podání Anatola Svahilce, kapela Cox&Vox, Kašpar Klepal a jeho žonglování s diaboly a kuželkami, v dalších prostorách kampusu si studenti mohli vyzkoušet parkour, slackline, zahrát si frisbee či kinball, nebo jen tak relaxovat na trávníku, užívat si krásného počasí a u toho si připravit dobroty na grilu. Program zakončili DJ's Flazha a RE:FUSE.


Autor: Západočeská univerzita v Plzni Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka