Ohlédnutí za Veletrhem vzdělávání, her a hraček

Pilotní projekt spolků Nošenky z Plzně a Otevřeno se uskutečnil ve dnech 18. a 19. 1. 2019 v kostele ECM Maranatha v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Pilotní projekt spolků Nošenky z Plzně a Otevřeno se uskutečnil ve dnech 18. a 19. 1. 2019  v kostele ECM Maranatha v Plzni. Cílem veletrhu bylo nejen nabídnout studentům a absolventům pedagogických škol získat praxi, stáž nebo téma pro ročníkové a závěrečné práce v oblasti moderních forem vzdělávání, ale také představit rodičům přehled  o možnostech a nabídce škol a školek v Plzni a Plzeňském kraji, které stavějí výchovu  a výuku na principech montessori či waldorfské pedagogiky, vzdělávají v anglickém či německém jazyce nebo formují děti respektujícím a individuálním přístupem v přírodě či menších skupinách. 

Akce se zúčastnilo více než 30 vystavovatelů a přibližně 500 velkých i malých návštěvníků. Veletrh i jeho bohatý doprovodný program se těšil velké oblibě. Vystavující subjekty si pochvalovaly příjemnou atmosféru, velký zájem veřejnosti a možnost vzájemně se osobně setkat a sdílet zkušenosti. Akci doprovázely prezentace výrobců ekologických her a hraček, besedy o různých typech vzdělávacích přístupů a směrů, přednášky a workshopy na témata respektující komunikace, unschooling, výběr vhodné školy nebo temperamenty ve výchově, beseda s Veronikou Hurdovou, alias Krkavčí matkou či autogramiáda autorky a ilustrátorky dětských knih Dany Raunerové. Návštěvníci se nechali strhnout rytmem bubnů při workshopu bubnování s Dennisem Lammasem či si mohli osvojit africké tance nebo pravidla africké hry Ubuntu. Pro děti z MŠ a ZŠ byl připraven dopolední doprovodný program Nebojte se tmy, včetně besedy se zrakově handicapovanou lektorkou a interaktivními aktivitami pro lepší představu, prožitek a pochopení tohoto handicapu.

Akce se konala za podpory Plzeňského kraje, města Plzně a městského obvodu Plzeň 3
a byla slavnostně zahájena zástupci MO Plzeň 4, zastupitelkou Mgr. Janou Tomšíkovou, MO Plzeň 3, místostarostou Ing. Petrem Balounem a děkanem FPE ZČU v Plzni, RNDr. Miroslavem Randou, Ph.D.

Pro více informací o 1. ročníku Veletrhu vzdělávání, her a hraček, katalog vystavovatelů ke stažení a fotodokumentaci z akce navštivte facebookové stránky https://www.facebook.com/veletrhvzdelavaniplzen

Fotogalerie
Autor: Nošenky z Plzně, z.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 21.01.2019 20:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka