Otestovali jsme Ford Tourneo Connect 1.6TDCi 115k

Plzeňský autosalon AUTOBOND GROUP a.s. nám zapůjčil k otestování nový model Ford Tourneo Connect 1.6TDCi 115k. Přečtěte si, jak test dopadl!

Cílená propagace v Plzni

Jezdíte s rodinou na výlety? Vyzkoušejte Ford Tourneo Connect!

Autosalon firmy AUTOBOND GROUP a.s. v Plzni zapůjčil redakci našeho portálu REGIONPLZEN.CZ na několik dní vůz Tourneo Connect 1.6TDCi 115k. Existuje ještě delší verze Grand Tourneo Connect určená pro svezení až 7 osob, ale my měli zapůjčenou kratší verzi Tourneo Connect. Najezdili jsme skoro 1000 kilometrů a tady jsou naše dojmy.

Posuvné boční dveře ocení především rodiče malých dětí

Při našich cestách po Středočeském kraji jsme často parkovali na přeplněných parkovištích a musíme uznat, že posuvné boční dveře mají něco do sebe. Jelikož jsme jezdili v rodinné sestavě dva dospělí (rodiče) a dvě malé děti, často jsme při našich výletech nastupovali a vystupovali z auta. Posuvné dveře vám zvyšují komfort a zvětšují manipulační prostor nutný pro výstup  a nástup dětí do auta. Posun dveří jsme s našimi dětmi otestovali opravdu dostatečně a chválíme Ford Tourneo za praktický přínos.

Užitečné technologie pro snažší jízdu i parkování

Ford Tourneo Connect nabízí chytré technologie, které vám usnadní jízdu i parkování.  Parkovací senzory vám pomohou odhadnout vzdálenost mezi vaším vozem a překážkami vpředu i vzadu. Jakmile senzory zaznamenají nějaký objekt, upozorní vás na něj zvukovým signálem, který bude postupně nabývat na intenzitě v závislosti na zkracující se vzdálenosti od překážky.

Zadní parkovací kamera (za příplatek) vám pomůže odhalit vše, co by jinak mohlo zůstat skryté za autem. Sloupky, popelnice, nízké zídky...  Obraz ze zadní kamery se přenáší na obrazovku zabudovanou do středové konzoly nebo do zpětného zrcátka. Kamera se zapne automaticky při zařazení zpátečky. Systém navíc zobrazuje virtuální naváděcí linie, které vám pomohou zajet i do těch nejužších míst.

Oceníte také adaptivní mlhové světlomety s odbočovací funkcí. Jde o chytrá světla, se kterými v noci lépe uvidíte. Pokud odbočujete nebo zajíždíte na parkovací místo, automaticky se rozsvítí světlo v mlhovém světlometu, aby vám posvítilo do strany.

Díky systému Auto-Start-Stop spotřebujete méně paliva

Jakmile váš vůz zastaví na semaforech nebo v koloně, tato na přání dodávaná technologie dokáže automaticky zhasnout motor. (I nadále však napájí spotřebiče typu ventilace, rádia nebo Ford SYNC.) Když se chcete znovu rozjet, stačí sešlápnout spojku a zařadit jedničku jako obvykle. Motor ihned sám naskočí. Systém Auto-Start-Stop je nejefektivnější ve městech, kde může snížit spotřebu až o 10 % (městský cyklus). Například revoluční motor EcoBoost má ve variantě 1,0 l 74 kW s manuálním řazením spotřebu jen 5,6 l/100 km!

Ušetříte také díky tempomatu

Méně únavné a hospodárnější cestování vám zajistí také tempomat s nastavitelným omezovačem rychlosti. Tempomat umožňuje nastavit požadovanou rychlost, kterou potom automaticky udržuje, dokud nezačnete sami brzdit nebo zrychlovat. Tlačítky na volantu můžete nastavenou rychlost během jízdy upravit.
 
Navíc je tu i nastavitelný omezovač rychlosti, který pomáhá dodržovat přednastavenou maximální rychlost. Systém pomáhá šetřit palivo a snižuje pravděpodobnost neúmyslného překročení povolené rychlosti. Vedle praktických výhod přispívají obě technologie k tomu, že jízdy po dálnici jsou méně únavné.

Bezpečnostní technologie Active City Stop pro odvrácení nehody

Rodinný vůz Ford Tourneo Connect dokáže v nižších rychlostech zabrzdit místo vás, aby odvrátil nehodu. Kolize v pomalu jedoucím provozu s častým zastavováním jsou až příliš běžné. Active City Stop je pokročilá technologie, která pomáhá takovýmto nehodám předcházet nebo alespoň zmenšovat jejich následky. Pokud při rychlosti do 30 km/h systém zaznamená, že vozidlo vpředu nečekaně zastavilo, začne automaticky brzdit.

Příjemná jistota při rozjíždění do prudkého kopce

Když se chcete s novým Fordem Tourneo rozjet do kopce, pomůže vám chytrý asistenční prvek. Asistent rozjezdu do svahu zabrání nechtěnému couvání tím, že prodlouží brzdný účinek o 2,5 sekundy. Díky přibrždění získáte čas k přesunu chodidla z brzdového pedálu na plynový. Tato funkce přijde vhod i při zastavení a opětovném rozjezdu na kluzkém povrchu.

Tourneo zvládne i dobrodružství na polní cestě

Díky objížďkám a nečekaným stavebním úpravám silnic jsme si vyzkoušeli jízdu na pěkných i méně kvalitních silnicích. Několikrát jsme museli v brdských lesích jet po opravdu úzké lesní cestě. Jindy nás osud zavedl na úzkou hrbolatou polní cestu a navíc nám naproti poslal traktor s naloženým valníkem. Nebylo jiné řešení situace, tak jsme museli jet po poli. Oceňujeme, že Tourneo je auto do nepohody, které se nebojí nerovného terénu a dobrodružných výprav.

Pohodlné rodinné nákupy

Na závěr ještě doplníme informaci o využití zavazadlového prostoru vozu Tourneo Connect 1.6TDCi 115k. Objem zavazadlového prostoru za druhou řadou sedadel po linii oken má 520 litrů (delší verze Grand Tourneo Connect má 775 litrů). Pokud chcete znát hodnotu objemu zavazadlového prostoru až po střechu, tak je to 1020 litrů (delší verze Grand Tourneo Connect má 1529 litrů).  Otestovali jsme vůz z pohledu klasických rodinných nákupů a také při rodinné dovolené a různých výletech s dětmi. Musíme konstatovat, že objem zavazadlového prostoru je dostačující.

Chcete vědět o voze Ford Tourneo více? Objednejte si testovací jízdu!

AUTOBOND GROUP a.s.

Koterovská 170
326 00
Plzeň-Slovany
Telefon: 371 651 034, 734 692 334

E-mail: fordplzen@autobond.cz
Web: www.autobond.cz

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka