Plánujete rekonstrukci kuchyně? Letošní trendy vás potěší

V roce 2018 a v dalších letech jsou trendy kuchyně barevné, nápadité, chytré, s maximem využitého prostoru a s minimem spotřebičů a náčiní zabírajícího místo na pracovní ploše. Na první pohled to zní složitě, ale vězte, že výrobci kuchyní se tomuto trendu již přizpůsobili a nabídnou na klíč přesně takovou kuchyň, která bude vyhovovat vašim požadavkům, zároveň v trendy stylu a ještě vám v mnohém usnadní život.

Cílená propagace v Plzni

Bílá barva ustupuje

Donedávna byla v kurzu hlavně vzdušnost, bílé a krémové odstíny, velké kuchyně, ale i různé druhy spotřebičů, každý pro jeden či dva účely. Tohle všechno se dává postupně na útěk a začínají se prosazovat trendy barevnosti, uhlazenosti, vyklizeného prostoru na kuchyňské lince.

Největším hitem současnosti jsou matné linky. A k nim lesklé kovové doplňky, zejména kování, ale i prvky v kuchyňských dvířkách, na pracovní desce, na obložení. A ani matná linka nebude vypadat nijak umatlaně, přestože na ní budete denně pracovat. Dnešní povrchové úpravy totiž poskytují možnost snadného udržování povrchu v čistotě.

Maximum využitého místa, včetně rohů

Žádná slepá místa, to je také trend roku 2018 a budoucích let v kuchyni. Výrobci už se naučili nabídnout zákazníkům inteligentní úložné prostory, které vykryjí i rohy linky. Otevírání a vnitřní vybavení těchto prostor je pak na volbě zákazníka, podle toho, co do nich chce ukládat.

Nabízí se třeba šikovně výsuvný špajz, kam pohodlně složíte i větší nákup. Takže když vás zaujme nabídka obchodu Kaufland nebo zboží, které nabídne Penny leták či Lidl leták, rozhodně se nemusíte bát, že byste doma neměli nákup kam uložit. Díky využití rohů jsou kuchyně mnohem prostornější.

A přitom je vše skryté, takže linka stále působí uklizeným a pořádkumilovným dojmem. To oceníte, kdykoliv přijde návštěva, ať ohlášená nebo nečekaná. Sáhnete do tajné rohové skrýše a hned je hostům co nabídnout ke kávě, čaji nebo vínu.

Třídíte odpad? V nové kuchyni to bude snadné

Třídění odpadu je nejen trendem, ale přímo nutností dnešní doby. Nové kuchyně a jejich trendy směřují k co nejlepšímu nastavení košů na třídění odpad. Tedy dvoukřídlé skříňky a výsuvné koše, které ale mají natolik kvalitní víka a těsnění, že ani když máte odpad v koši delší dobu, nebude vás obtěžovat nepříjemný zápach. Navíc je opět vše skryté a nemusíte mít po bytě pytlíky s platy nebo s plechovkami.

Chytré spotřebiče už nepatří jen do obýváku

Konečně se dostalo i na kuchyně a chytré spotřebiče si v nich postupně získávají své místo. Jedná se nejen o velké a multifunkční roboty, ale také o dálkově ovladatelné trouby, mikrovlnky, kávovary a další spotřebiče. Vždy jde o zařízení, která dost usnadní život a zkrátí dobu nutnou k přípravě toho, na co zrovna máme chuť.

Budujete nový celý interiér? Slaďte ho s kuchyní

Trendem současnosti jsou sladěné interiéry. Ale pozor, podle kuchyně. Kuchyně se totiž opět stává středobodem bytu. A podle ní se má odvíjet i vybavení dalších částí interiéru, minimálně spojené obývací kuchyně, kde je v jednom prostoru jak kuchyně, tak i jídelní kout a relaxační a obývací část bytu.

Samozřejmě, že výrobci berou v potaz i tento trend, a tak nabízejí designově sladěný nábytek jak do kuchyně, tak do jídelního koutu, ale i do obýváku nebo do chodby, haly, prostě všude, kde chcete, aby váš byt ladil s celkovým zaměřením kuchyně.

Fotogalerie
Autor: Novakova Marie Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
08.06.2018 11:55




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka