Plzeňan Václav Pittr oslavil 100. narozeniny

Jubilejní 100. narozeniny oslavil pan Václav Pittr z třetího městského obvodu. S gratulací, kyticí a dárkovým košem přišel i starosta plzeňského centrálního obvodu David Procházka a místostarosta Stanislav Šec.

Jarní servisní akce AUTO CB

Narodil se ve Všekarech na Domažlicku na klasickém venkovském gruntu. Je prostřední ze tří sourozenců. Měšťanku studoval ve Stodě, každý den chodil na vlak 5 km, do Plzně dojížděl na Vyšší hospodářskou školu. Plzeňákem se stal v roce 1967 díky svým pracovním povinnostem. Nejdelší část svého profesního života působil jako inspektor ochrany a karantény rostlin.

„Stejně jako dalším obyvatelům našeho obvodu, kteří se dožijí tak úctyhodného věku, jsme přišli popřát ipanu Václavovi. Je obdivuhodné, jak je vitální. Pracoval do svých 72 let, což dokládá, že mu práce byla celoživotním koníčkem“, říká starosta David Procházka.

Pan Václav Pittr velmi rád vzpomíná na své dětství i svoji profesní dráhu. Do svých 92 let se aktivně věnoval svému koníčku, který korespondoval sjeho profesním zaměřením, a to práci na zahradě. Jeho prvorozená dcera a celá její rodina je mu velkou oporou. Má dvě vnoučata a čtyři pravnoučata.

„Pan Pittr má velmi vřelý vztah krodině. Svěřil se nám, že je velkým darem pro život, když máte kolem sebe rodinu“, dodal místostarosta Stanislav Šec.

Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 11.03.2019 10:23




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka