Podpis memoranda otevírá možnosti konkrétní spolupráce s významnými čínskými univerzitami

Zástupci Fakulty strojní, Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara a ústavu Nové technologie – výzkumné centrum navštívili v uplynulém týdnu významné univerzity v Pekingu, Shijiazhuangu, Cangzhou, Tianjinu a Changshe.

Jarní servisní akce AUTO CB

Vrcholní představitelé navštívených univerzit vyjádřili zájem o studentské výměny i o vysílání studentů samoplátců na jednotlivé fakulty ZČU. Pro studenty fakult ZČU nabízejí studijní stipendia. Rovněž se intenzivně zajímali o možnosti realizace společných studijních programů (tzv. double degree) a o společné výzkumné projekty.
V rámci cesty byla podepsána dvě memoranda o porozumění, a to s Tianjin University of Science and Technology a Jilin University.
Memoranda o porozumění zahrnují oblasti možné spolupráce, a to nejen příjezdovou i výjezdovou mobilitu, ale i případnou spolupráci na společných výzkumných projektech a transferu technologií. Luděk Hynčík a jeho tým zaměřující se na impaktní biomechaniku již v březnu přivítá nového zaměstnance právě z Tianjin University of Science and Technology. Docent Hynčík rovněž navázal úzkou spolupráci s profesorem Mikem Ma z Jilin University, který je významnou světovou osobností výzkumu v oblasti automotive. Tato partnerství jsou cenná především pro ústav Nové technologie – výzkumné centrum a pro Fakultu strojní, která bude rozvíjet spolupráci především formou společných studijních programů a studentských mobilit.

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara zaujala čínské partnery nejen nabídkou letního Art Campu, na kterém přislíbili účast, ale i možnostmi pořádání společných výstav a kulturních akcí. I zde se také široce diskutovalo o možnostech společných studijních programů.

Autor: Západočeská univerzita v Plzni Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka