Porsche představuje Cayenne Coupé

Nové Porsche Cayenne Coupé je možné objednávat již nyní.

Jarní servisní akce AUTO CB

Třetí generace mimořádně úspěšné modelové řady SUV se rozrostla o ještě sportovnější provedení – Cayenne Coupé.

Z hlavních rysů nového modelu Cayenne jmenujme ostřejší křivky a zcela jedinečnou zadní partii vozu, adaptivní zadní spoiler, zadní lavici s dvojicí samostatných sedadel a dvě různá provedení střechy – panoramatické skleněné střešní okno bez možnosti otevírání (ve standardu), resp. (na přání) střechu z karbonových vláken.

Bezkonkurenční elegance založená na ostře zkosené linii střechy

Dynamičtější proporce ve spojení se speciálními prvky designu propůjčují novému Cayenne Coupé bezkonkurenčně elegantní vzhled. Výsledný efekt ještě stvrzuje střešní spoiler, který zdůrazňuje markantní siluetu Coupé. Tabulka zadní registrační značky je začleněna do nárazníku, což vůz opticky snižuje.

Současné Cayenne Turbo s adaptivním střešním spoilerem bylo prvním modelem SUV, který tento prvek aktivní aerodynamiky použil. Spoiler – hladce začleněný do siluety tohoto modelu – se při rychlostech nad 90 km/h vysouvá o 135 mm, čímž zvyšuje dosedací tlak zadní nápravy, zatímco díky technologii PAA se zároveň snižuje spotřeba.

Velké panoramatické střešní okno (bez otevírání) již ve standardu, na přání střecha z karbonových vláken

Nové Cayenne Coupé se standardně nabízí s panoramatickým skleněným střešním oknem (bez možnosti otevírání). Prosklená plocha zprostředkuje všem cestujícím pocit mimořádné vzdušnosti, zatímco integrovaná clona chrání před nepříjemnými slunečními paprsky nebo chladem. Na přání se pro Coupé nabízí i profilovaná střecha z karbonových vláken. Střecha z karbonových vláken je k dispozici v rámci jednoho ze tří odlehčených sportovních paketů. 

Pohodlí na cestách ve čtyřech sportovních sedadlech

Nové Cayenne Coupé standardně poskytuje spoustu místa až pro čtveřici cestujících. Nová sportovní sedadla vpředu s nastavováním v osmi směrech a integrovanými hlavovými opěrkami nabízejí mimořádné pohodlí a optimální boční oporu. Vzadu pak Coupé standardně používá dvojici samostatných sedadel. Bez příplatku lze však zvolit variantu komfortních zadních sedadel – prvek známý z modelu Cayenne. 

Uvedení na trh s přeplňovanými motory o výkonu 340 nebo 550 koní

  • Provedení Coupé zároveň využívá všech technických vymožeností třetí generace modelu, tedy výkonné pohonné jednotky, pokrokové podvozkové systémy, koncepci digitálních displejů i ovládání a široké možnosti konektivity.

V rámci uvedení na trh jsou k dispozici dvě vysoce výkonná hnací ústrojí. Cayenne Coupé s přeplňovaným šestiválcem o zdvihovém objemu tři litry nabídne 250 kW. S paketem Sport Chrono pro sériově vyráběná vozidla pak vůz standardně akceleruje na 100 km/h za 6,0 sekundy; v případě odlehčených sportovních paketů (výbava na přání) činí hodnota zrychlení 5,9 sekundy. Nejvyšší rychlost vozidla je 243 km/h. Na vrcholu nabídky stojí Cayenne Turbo Coupé se čtyřlitrovým agregátem V8 a dvojitým přeplňováním, maximálním výkonem 404 kW. Varianta Cayenne Turbo Coupé akceleruje z místa na 100 km/h za 3,9 sekundy a rozjede se až na 286 km/h.

Nové Porsche Cayenne Coupé je možné objednávat již nyní. Koncem letošního května se vůz objeví u prodejců. Ceny v Německu začínají na 83 711 eur v případě Cayenne Coupé, resp. 146 662 eur za Cayenne Turbo Coupé – v obou případech včetně DPH a výbavy určené pro daný trh. 

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Porsche ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Hledáte ověřená skladová auta s garantovanými parametry? Navštivte stránku skladové vozy ihned k dodání.

Fotogalerie
Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
29.03.2019 08:00



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka