Zahrady Pražského hradu využívají podzemní rozvaděče z firmy Langmatz

LIC technika z Klatov dodává unikátní polykarbonátové podzemní rozvaděče, signalizační techniku a zemní kabelové šachty německé společnosti Langmatz.

Cílená propagace v Plzni

Doba plastová

Revoluční změny v technologii zpracování plastů v druhé polovině 20. století ovlivnily řadu oborů. Hanz Langmatz založil v roce 1963 v německém Garmisch-Partenkirchenu závod LIC Langmatz Industrie Chemie. Rozhodl se věnovat zpracování a využití polyethylenu a posléze i polykarbonátu pro telekomunikace, elektro rozvody apod. Dceřiná společnost LIC technika zahájila v Klatovech provoz v roce 1998 a obsluhuje český a slovenský trh kvalitními produkty Langmatz.

Lehčí, odolnější, ekologičtější

3D-ribFrame technologie znamenala skutečnou revoluci pro systémová technická řešení elektrotechnických produktů. Díky tomuto postupu vynikají výrobky dodávané firmou LIC technika nejen mimořádnou variabilitou, extrémní pevností a nízkou hmotností, ale také odolností proti povětrnostním vlivům, vysoké teplotě i chemickým látkám. To vše příznivě ovlivňuje náklady na dopravu, montáž a tím i výslednou cenu všech typů staveb.

Mateřská společnost LIC Langmatz obdržela v roce 2015 prestižní ocenění GreenTec Award za používání recyklovaných materiálů při výrobě šachet a rozvaděčů .

Rychlá výstavba šachet

Až 40 tun zatížení snesou zemní kabelové šachty LIC z polykarbonátu vyrobeného za pomoci 3D-ribFrame technologie. Nabídka šachtových prvků obsahuje ucelený modulární systém. Ten výrazně zjednodušuje projektovou přípravu i samotnou výstavbu díky již z výroby připraveným průchodovým místům. Šachty LIC proto představují flexibilní a pevnou alternativu k betonovým kabelovým šachtám.

Kabelové šachty jsou na stavbu dodávány v připraveném uspořádání k montáži, případné přetrasování stávajících kabelovodů je díky otevřeným šachtovým rámům velmi jednoduché. Šachty se snadno integrují do stávajícího terénu. Dle projektového zadání jsou vybaveny šachtovými poklopy v různých materiálových provedeních – od litiny, přes beton a slzičkový plech, až po zadlážditelné poklopy. Ochrana šachet před neoprávněným vstupem je samozřejmostí.

Rozvaděče z Klatov do celé republiky

Rok od roku roste množství realizací, kde byly během stavby či rekonstrukce využity podzemní rozvaděče LIC. Mezi nejznámější patří zahrady Pražského hradu, depo závodního okruhu v Mostě a řada náměstí. Energetický přívod nové stáčecí linky Plzeňského Prazdroje je jednou z nejnovějších realizací, která bude uvedena do provozu v červenci letošního roku.

Rozvaděče představují profesionální a elegantní řešení pro připojení vodovodu, elektrické sítě i kanalizace v místech konání kulturních akcí. Podzemní rozvaděče fungují jako podlahová přípojka v exteriérovém provedení. Odpadá tak nutnost instalovat provizorní rozvody.

Klatovská společnost LIC technika dodává mimo kabelových šachet a podzemních rozvaděčů i kabelové skříně a sokly, stožárové svorkovnice a doplňky, držáky kabelů, tlumiče hluku a vibrací a také prvky dopravní signalizace, s kterými se setkávají na přechodech a křižovatkách obyvatelé českých měst. Kompletní nabídku výrobků naleznete na www.lic.cz.

Autor: LIC technika s.r.o. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka