Prodeje Hyundai v říjnu meziročně vzrostly o 5,3 %

Hyundai prodal na českém trhu od začátku roku 17 963 vozů. Oproti loňsku je to nárůst o 5,3 %.

Jarní servisní akce AUTO CB

Hyundai prodal na českém trhu od začátku roku 17 963 vozů. Oproti loňsku je to nárůst o 5,3 %. Jen v říjnu to pak bylo 2 154 vozů. Modely Hyundai Tucson a ix20 letos nadále kralují svým kategoriím a model i30 stále drží druhé místo v nejpopulárnější kategorii nižší střední třídy.

Nejprodávanějším modelem značky byl v prvních deseti měsících roku model i30. S 6 161 prodanými vozy od ledna 2017 jde o druhý nejprodávanější vůz v kategorii nižší střední třídy. Od června, kdy byla na trh uvedena nová generace ve verzi kombi, prodeje výrazně narostly a v posledních pěti měsících automobilka prodala 3 565 vozů.

Velmi dobře se dařilo také modelu ix20, kterého se od začátku roku prodalo 3 837 kusů. Tento vůz tak nadále drží s bezmála 60% tržním podílem pozici jasné jedničky v kategorii malých MPV. Od počátku roku se na špičce prodejních žebříčků drží i model Tucson, kterého se za deset měsíců letošního roku prodalo 2 888 kusů, což je ve srovnání s minulým rokem o 11 % více. Současný hit automobilky je ve své kategorii SUV-C za rok 2017 vůbec nejprodávanějším vozem.

Uvedená čísla o prodejích jsou očištěna o zmanipulované účelové registrace, tedy vozy, které automobilky zaregistrují takzvaně na sebe, ale do 150 dnů registraci zruší a vůz prodají v jiné zemi. Ve zveřejňovaných reálných prodejích není započtena ani tzv. neprůhledná kategorie, a to z toho důvodu, že v této kategorii nelze jednoznačně identifikovat koncového zákazníka.

Tip pro fanoušky automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Hyundai ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 07.11.2017 14:39



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka