Rodinný průvodce „Plzeň a okolí pro děti“ zve k objevování města

Také každý volný den přemýšlíte, kam vyrazíte s dětmi? Aby je výprava bavila a ještě jim něco přinesla? Pak je právě pro vás určený nový průvodce Plzeň a okolí pro děti. Kniha přináší popis 400 míst, kam se můžete s dětmi vydat na výlet v Plzni a jejím okolí – k historickým památkám, přírodním zajímavostem, místům, která se zapsala do dějin nebo jsou prostě jen turisticky krásná a atraktivní.

Jarní servisní akce AUTO CB

Je doplněna desítkami pověstí a legend, které se vztahují ke konkrétním místům. Knihu představil 1. února spolu s nakladatelstvím Starý most herec Martin Stránský.

„Je to taková dobrá inspirace pro dny, kdy člověk úplně třeba neví, kam vytáhnout děcka. Není to navíc jen suchá faktografie, mně se líbí, že jsou tam zahrnuté i legendy a fotky. Musím říct, že mě upoutala hned. Já jsem se od toho poprvé zvedl asi po dvou a půl hodinách a vůbec toho času nelituji,“ prohlásil Martin Stránský, který, jak přiznal, ji objevil na Vánočních trzích.

Publikace je rozdělena do dvanácti kapitol podle lokalit, obsahuje i doporučené trasy, tipy na sportoviště, dětská hřiště a prolézačky i možnosti občerstvení. Součástí knihy je 650 fotografií a několik map, které usnadní plánování výletů a orientaci vterénu. Kniha je koncipována tak, aby místa byla dostupná pěšky, na kole či městskou hromadnou dopravou.

Publikaci ilustrovala plzeňská výtvarnice Soňa Brabencová, čímž je kniha přitažlivá i pro malé čtenáře. Součástí průvodce jsou také kapitoly o možnosti cyklistických výletů s dětmi v Plzni a okolí a také o základech velmi populárního geocachingu. Kniha má 288 stran a doporučená prodejní cena je 299 Kč.

Starý most s.r.o. je plzeňské vydavatelství a nakladatelství, které vzniklo před 17 lety. Zado­bu své existence vydalo přes 100 vlastních děl, která se zaměřují především nare­gio­nální tématiku – knihy historických fotografií a dokumentů, průvodce, kratochvilné čtení pro děti i pro dospělé a reprezentativní fotografické publikace.

Starý most s.r.o. má tři spolumajitele, kterými jsou Petr Flachs, Petr Mazný a Zdeněk Hůrka.

Partnery knihy jsou Plzeňské městské dopravní podniky, Nadace 700 let města Plzně, Plzeňský kraj, Realitní kancelář Pubec a Nadace sportující mládeže.


Fotogalerie
Autor: STARÝ MOST Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 06.02.2017 11:19




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka