Škoda Electric dodala 120 trolejbusů do Bratislavy

Dodávku flotily 120 trolejbusů úspěšně zakončila společnost Škoda Electric. Plzeňská firma pro tamní městský dopravní podnik (DPB) dodala vozy za zhruba dvě miliardy korun v období od dubna 2014 do konce září 2015.

Cílená propagace v Plzni

„Bratislavský dopravní podnik v rámci zakázky získal sedmdesát kusů velkokapacitních vozů Škoda 31 Tr a padesát kusů dvanáctimetrových vozů Škoda 30 Tr. Díky tomu došlo ke kompletní obnově místního zastaralého vozového parku,“ říká obchodní manažer Škody Electric Per Kasenčák.

V rámci kontraktu pro bratislavský dopravní podnik vyrábí Škoda Electric část trolejbusů s pomocným diesel-agregátem, tato vozidla budou schopná jízdy i na místech, kde není trakční vedení. Cestující navíc ocení  například výkonnou klimatizaci nebo bezbariérový přístup a také větší počet nástupních/výstupních dveří, což právě ve špičkách zvyšuje rychlost jejich odbavení.

Aktuální kontrakt pro Bratislavu navazuje na zatím poslední dodávky trolejbusů pro slovenskou metropoli z roku 2006. V dodávkách trolejbusů na Slovensku je ovšem plzeňská Škodovka velmi úspěšná nejen v Bratislavě, ale i v Prešově, Banské Bystrici a Žilině. Škodovácké trolejbusy jezdí také ve třinácti městech České republiky včetně Ostravy, Plzně nebo Hradce Králové. 

Skupina Škoda kromě dodávky trolejbusů do Bratislavy uspěla i v tendru na nové moderní tramvaje ForCity Plus. Škoda Transportation dodává bratislavskému dopravnímu podniku celkem šedesát tramvají z toho třicet v jednosměrné a třicet v obousměrné variantě. První novou tramvaj od českého výrobce dopravní podnik nasadil do provozu letos na jaře a s ukončením kontraktu se počítá v příštím roce.

Autor: ŠKODA ELECTRIC a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 09.11.2015 14:47



9 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka