ŠKODA roste na domácím trhu již pět let v řadě, rok 2018 byl pro značku ŠKODA v ČR opět rekordní!

V prosinci bylo na domácím českém trhu zaregistrováno 4 424 nových osobních automobilů značky ŠKODA, automobilka díky tomu úspěšně završila svůj prodejní výkon v roce 2018. Během celého loňského roku se pro některý z modelů mladoboleslavské značky rozhodlo 84 172 zákazníků, a to z řad soukromých osob i firem, což překonalo rekordní výsledek loňského roku.

Cílená propagace v Plzni

Jedná se tedy o nový absolutní rekord v historii značky ŠKODA na českém trhu a automobilka díky tomu vykazuje nepřetržitý meziroční růst na našem trhu již od roku 2014, tj. již pět let v radě

  • ŠKODA AUTO ČR v roce 2018: rekordních 84 172 registrací nových vozů ŠKODA na domácím trhu v České republice (2017: 84 138), značka ŠKODA roste v ČR již pět let v řadě

  • Rekordní tržní podíl značky ŠKODA na českém trhu: 32,2 %

  • Certifikovaný program prodeje zánovních vozů ŠKODA PLUS: 50 312 prodaných vozů prostřednictvím programu ŠKODA PLUS (2017: 41 900; + 20,1 %)

  • V desítce nejprodávanějších vozů napříč celým tuzemským automobilovým trhem patří značce ŠKODA první tři čelní místa; vozy ŠKODA vévodí všem tržním segmentům, ve kterých jsou zastoupeny

  • ŠKODA AUTO ČR zahájila v roce 2018 online prodeje svých vozů

„Meziroční nárůst značky ŠKODA je o to cennější, že celkový český trh zaznamenal po čtyřech letech růstu téměř 4% pokles,“ komentuje celoroční výsledky Luboš Vlček, ředitel ŠKODA AUTO Česká republika. „Udržení růstu i v těchto složitějších podmínkách tuzemského trhu je obrovská zásluha celé naší prodejní sítě, týmu ŠKODA AUTO ČR, široké palety zákaznicky atraktivních modelů a služeb, v neposlední řadě také důvěry, které se dlouhodobě těšíme u českých zákazníků,“uzavírá Luboš Vlček.

K dalším významným úspěchům minulého roku patří tržní podíl značky ŠKODA, který činí 32,2 % a je tedy nejvyšší za posledních více než deset let

V roce 2018 překonala ŠKODA AUTO v České republice hned čtyřikrát své nejlepší měsíční výsledky, a to v lednu, únoru, dubnu a srpnu, stejně tak dosáhla s registracemi 46 976 vozů nejlepšího výkonu za první pololetí v historii. Tím ale výčet úspěchů nekončí – v loňském říjnu byl totiž hodnotou 10 669 objednávek rovněž překonán dosavadní rekord z března 2017 v počtu příchozích klientských objednávek během jednoho kalendářního měsíce. Kumulovaně přijala značka ŠKODA během loňského roku z celé své tuzemské prodejní sítě 90 918 zákaznických objednávek. ŠKODA AUTO také v loňském roce zavedla on-line prodej svých vozů a doposud takto prodala 239 vozů.

Pro značku ŠKODA je rovněž velmi příjemný pohled na detailnější statistiky registrací nových vozů

Nejenže na celém českém trhu patří z předních deseti pozic modelům značky ŠKODA 1.-3. a 5.-7. místo v pořadí OCTAVIA, FABIA, RAPID, SUPERB, KAROQ, KODIAQ, ale mladoboleslavská převaha pokračuje i ve všech segmentech, v nichž má ŠKODA své zástupce.
Nejžádanějším modelem je již tradičně OCTAVIA
, která s celkovým ročním prodejem 25 834 vozů drží první příčku a více než tříčtvrtinový podíl ve střední třídě.
Polovina malých vozů registrovaných v Česku nosí na zádi označení FABIA
. Celkem u nás bylo registrováno 21 080 těchto oblíbených malých vozů s karoserií hatchback či kombi.
Pro model RAPID
se v nižší střední třídě rozhodlo 14 353 českých zákazníků, což mu kromě první příčky zajišťuje také více než čtvrtinový podíl ve třídě.
Tradičně vysoký zájem je ve vyšší střední třídě o model SUPERB
, který si vloni zvolilo 6 760 zákazníků a jeho podíl na prodejích v této třídě je 65 %.
Z hlediska registrací je v těsném závěsu model KAROQ
s prodejem 6 548 vozů, který vede třídu kompaktních SUV těsně následován modelem KODIAQ (6 227 vozů).
Také sedmý model z nabídky značky ŠKODA, kterým je minivůz ŠKODA CITIGO, vede s celkovým loňským prodejem 2 770 vozů svou třídu, v níž drží 40% podíl. Vozy škoda bodují nejen díky svému atraktivnímu designu, ale také díky špičkovým řešením konektivity.

Ruku v ruce s úspěchy v oblasti registrací nových osobních automobilů, zaznamenala značka ŠKODA významný posun i v dalších důležitých oblastech svého podnikání

Citelným meziročním nárůstem zájmu o 20,1 % se může pochlubit certifikovaný program prodeje ojetých vozů ŠKODA PLUS, jehož prostřednictvím se v loňském roce prodalo celkem 50 312 prověřených ročních, zánovních a ojetých automobilů. Celkem téměř 3 000 privátních zákazníků uzavřelo v roce 2018 smlouvu v rámci programu ŠKODA Bez starostí, díky kterému mohou využívat zcela nový vůz značky ŠKODA formou dlouhodobého pronájmu, což znamená nárůst o 6,7 % oproti roku 2017. ŠKODA značkové pojištění bez financování využilo o +33,2 % více zákazníků, ŠKODA značkové pojištění s financováním pak o + 10,7 % více zákazníků než v roce 2017.

Zmíněné rekordy v prodeji nových i ojetých osobních vozů však nejsou jediným měřítkem úspěchu značky ŠKODA na našem trhu, neboť se jí dařilo i v důležitých oblastech poprodejní péče

Zejména díky cílenému oslovení zákazníků, kteří doposud využívali především nabídky neautorizované konkurence, se tak v uplynulém roce podařilo navýšit celkový obchodní výkon servisních služeb. Tuzemský trh zůstává pro jediného a plnohodnotného českého výrobce osobních automobilů nadále jedním z prioritních odbytišť. Značka ŠKODA vstupuje do nového roku ve skvělé kondici, kdy se může opřít o profesionální a modernizovanou síť autorizovaných partnerů po celém území České republiky. Ta v současnosti čítá 185 prodejních a 230 servisních míst.

Poznámka redakce: pokud máte zájem o vozy Škoda, kontaktujte autosalon AUTO CB v Plzni

AUTO CB, spol. s r.o.

Autorizovaný prodejce a servis vozů ŠKODA
Autorizovaný prodejce a servis vozů DACIA
Autorizovaný prodejce a servis vozů RENAULT

Nepomucká 487/119
326 00 PLZEŇ 

Telefon: 377 666 666
Email:
autocb@autocb.cz
Web:
www.autocb.cz
Facebook:
Auto CB Plzeň

Autor: AUTO CB, spol. s r.o. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 13.01.2019 22:00



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka