Skvrňanští dobrovolní hasiči se mohou dočkat rekonstrukce a rozšíření své zbrojnice

Jednotka sboru dobrovolných hasičů Skvrňany je jednou z nejaktivnějších plzeňských jednotek a její početní stav se pohybuje kolem 20 členů. Dlouhodobým využíváním a přetěžováním stávajících prostor víc než bylo původně plánováno, dochází ke snižování životnosti stávající budovy.

Cílená propagace v Plzni

„Za dlouhá léta činnosti této jednotky dobrovolných hasičů se výrazně navýšil stav mobilní a pomocné techniky, stejně tak došlo k navýšení dalších věcných prostředků, které s ohledem na jejich pořizovací hodnotu již není možno skladovat mimo budovu“, informuje David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.

V první etapě rekonstrukce by měl být objekt modernizován zhlediska technického vybavení budovy. Vzniknout by mělo jedno garážové stání, dílny a čisticí místnosti.

„Chtěli bychom využít dotační program uplatněním žádosti o dotaci zministerstva vnitra a Plzeňského kraje, kde je možnost získat až 7,5 milionu korun. Ostatní náklady chceme financovat zvlastních zdrojů, tedy z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 3“, dodává Radoslav Škarda, I. místostarosta MO Plzeň 3.

Ve druhé etapě by pak mohlo dojít k nástavbě druhého patra, čímž by vzniklo odpovídající sociální zařízení a zázemí pro ošetřování výzbroje.

„Všichni doufáme, že naše žádosti o dotace budou uspokojeny a  s využitím finančních prostředků našeho obvodu se nám povede zlepšit funkčnost objektu pro zásah a zlepšení podmínek pro sbor dobrovolných hasičů“, řekl Radislav Neubauer, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 19.07.2018 13:21




0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka