Špičácká zimní sezona v sobotu vrcholí Jízdou přes louži

Podmínky na šumavském Ski&Bike Špičák zůstávají podobné jako v předešlých týdnech. V průměru na sjezdovkách stále leží 70 cm sněhu, včera ještě připadlo 5 centimetrů, utažená vrstva sněhu na sjezdovkách je po dlouhodobých mrazech stále naakumulovaná chladem. V horních partiích v noci ještě mrzne, přes den už jsou teploty v tomto týdnu nad nulou.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Období těch největších náporů během jarních prázdnin už pominulo, lyžuje se opět bez jakéhokoli čekání v pracovní dny i o víkendu. V sobotu u nás vrcholí hlavní část zimní sezony. Pojede se divácky oblíbená recese přes louži a pak se už přehoupneme do její závěrečné etapy. Rádi bychom vydrželi až do Velikonočního pondělí 2. dubna,“ uvádí provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Špičácká louže bude letos překonána počtrnácté

14. ročník Jízdy přes louži se koná v sobotu 10. března na dojezdu sjezdovky č.2 U Zalomeného. Startuje se v půl čtvrté odpoledne poblíž kiosku U Sekyre, přihlásit se může každý, komu už bylo 15 let. Jako vždy se jedou tři kategorie – lyže, snowboard a speciály. Startovné stejně jako divácké vstupné se neplatí. Diváci si tento blížící se konec sezony na Špičáku vždy užívají, na akci jich přijde pravidelně vždy mezi 1500 – 2000 (tedy stejně jako na nedávný koncert Marka Ztraceného). Soutěžících bývá mezi 50 – 100.

Louži, jinak zhruba 20 metrů dlouhý a 1, 3 metru hluboký „bazén“, začnou na Špičáku hloubit tento pátek odpoledne a dokončí ji během sobotního dopoledne. „Až ji bagr ve sněhu vyhloubá, dno a boky pokryjeme nepropustnou plachtou, napustíme ji vodou z horského potoka,“ přibližuje její vznik Jan Kasík, který soutěž s kolegy ze Ski&Bike Špičák připravuje.

Závod má jedno léta neměnné pravidlo - kdo se při přejezdu louže nevykoupe, vítězí. Po každém kole se zkracuje délka nájezdu a kdo jako poslední ve své kategorii spočine na lyžích, snowboardu nebo speciálu na druhém břehu, je králem špičácké zimní sezony. Většinou se ale pro pobavení publika a solidárně s ostatními soutěžícími sám vrhne do ledové vody, ale to už na jeho vítězství nic nezmění.

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka