Společný projekt ŠKODA AUTO a Nadace Terezy Maxové

Vzdělávací a motivační program ROZJEDU TO! pro děti z dětských domovů slaví 5 let. Pomáhá dětem a teenagerům v osobním růstu a při volbě povolání.

Cílená propagace v Plzni

ŠKODA AUTO spolupracuje s Nadací Terezy Maxové dětem již od roku 2010, soustředí na projekty zaměřené na vzdělávání znevýhodněných dětí. Stěžejní společný program ´ROZJEDU TO!´ zaměřený na vzdělávání dětí z dětských domovů ve věku 11 až 15 let byl oběma partnery založen v roce 2014 a letos tak slaví 5 let své existence. Projekt již pomohl při výběru budoucího povolání či podpoře vzdělání 85 dětem, účelně na něj navazuje Vzdělávací fond ŠKODA AUTO a Nadace Terezy Maxové dětem, který se soustředí na děti z dětských domovů ve věku od 15 let a v posledních letech projekt uzavírá také případná nabídka práce ve ŠKODA AUTO.

Pomoc znevýhodněným dětem je jednou z dlouhodobých aktivit automobilky ŠKODA v oblasti společenské odpovědnosti. Partnerství s Nadací Terezy Maxové dětem, která se snaží o podporu náhradního rodičovství, komplexní doplnění ústavní výchovy, prevenci odebírání dětí z rodinného prostředí a pomoci znevýhodněným dětem při výběru vzdělání a následně zaměstnání, trvá již od roku 2010. Stěžejním pilířem partnerství je projekt ROZJEDU TO!, který vznikl v roce 2014 a letos tak slaví 5 let své existence. Doposud pomohl 85 dětem z dětských domovů při volbě budoucího povolání, a to podporou studia, ale třeba i radami odborníků a psychologů. Cílem je motivovat znevýhodněné děti ve věku 11 až 15 let k většímu důrazu na vzdělání, umožnit jim osobní rozvoj a profesní růst.

„Pětileté úsilí společného projektu ´ROZJEDU TO!´ přináší konkrétní výsledky. Společně se nám podařilo pomoci 85 dětem, motivovat je k lepšímu vzdělání a volbě ambicióznějších budoucích povolání – díky tomu mají v budoucnu možnost získat atraktivní zaměstnání a to i ve ŠKODA AUTO. Podpora vzdělávání znevýhodněných dětí patří k prioritám společenské odpovědnosti ŠKODA AUTO a dlouhodobé partnerství s Nadací Terezy Maxové dětem je zde klíčové,“ uvedl Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA AUTO pro oblast lidských zdrojů.

Individuální plán, zahrnující mimo jiné pravidelné doučování, umožňuje dětem zlepšit jejich vzdělání a prospěch. S každým dítětem zařazeným do projektu se pracuje pomocí individuálních plánů. Ty zahrnují pomoc psychologa či mentora i kariérní poradenství, zprostředkované proškolenými vychovateli. Doposud tak bylo odučeno přes 3000 doučovacích hodin, poskytnuto přes 200 hodin psychologické péče a realizováno přes 20 návštěv firem. Výsledkem je výrazné zlepšení školního prospěchu, ale sebevědomí a motivace dětí. Programem ´ROZJEDU TO!´ prošlo celkem 85 dětí a v současné době je do něj zapojeno 6 dětských domovů. „Moc nás těší, že náš společný program funguje a mění osudy dětí k lepšímu. Do projektu se dosud zatím zapojilo 85 dětí a všechny byly přijaty školy, které si po konzultaci s našimi odborníky zvolily. V tom máme 100% úspěšnost. Nyní se do projektu zapojí další dětský domov, takže se těšíme na 11 nových dětí, se kterými budeme dlouhodobě a individuálně pracovat,“ doplňuje Terezie Sverdlinová, ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem.

Jako nadstavba programu ´ROZJEDU TO!´ funguje od roku 2016 Vzdělávací fond ŠKODA AUTO a Nadace Terezy Maxové dětem. Je primárně určen pro děti ve věku od 15 let, které se zapojily do projektu ´ROZJEDU TO!´ a jsou nyní v další fázi studia – fond je podporuje ve vzdělávacích aktivitách, zlepšuje podmínky a zajišťuje materiální potřeby ke studiu. Fond je však otevřen pomoci i dětem z domovů, které se projektu ´ROZJEDU TO!´ dosud neúčastnily a jejichž klienti spadají do věkové skupiny 15+. Do dnešního dne bylo v rámci tohoto fondu podpořeno 109 žádostí žáků a studentů z dětských domovů.

Automobilka ŠKODA při příležitosti 5. výročí zahájení činnosti společného projektu ROZJEDU TO! předala Nadaci Terezy Maxové dětem do dlouhodobého užívání vůz ŠKODA KODIAQ.

Pro společnost ŠKODA AUTO je podpora znevýhodněných dětí jednou z priorit v oblasti společenské odpovědnosti. Vedle projektů ´ROZJEDU TO!´, Vzdělávacího fondu ŠKODA AUTO a Nadace Terezy Maxové dětem a charitativních Běhů TERIBEAR se jedná i o realizaci pracovních stáží pro znevýhodněné děti. K dalším prioritám patří podpora technického vzdělávání, vzdělávání v dopravní bezpečnosti či projekty bezbariérové mobility.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky ŠKODA ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 22.05.2018 15:18



4 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka