Štěnovická pátračka

V neděli 9.9. přišlo na akci s názvem Štěnovická pátračka přes 60 dětí v doprovodu rodičů. Děti si na startu vyzkoušely několik aktivit a pak se vydaly s mapou a fotkami míst ve staré části obce Štěnovice vyluštit tajenku...

Jarní servisní akce AUTO CB

Druhý  ročník akce Štěnovická pátračka se uskutečnil ve Štěnovicích na místě zvaném cvičiště. Po příchodu měly děti možnost obejít patnáct stanovišť s různorodými aktivitami. Každý si tak mohl přelézt lanovou síť či lávku, vyzkoušet si přesnou mušku v hodu míčkem, či otestovat kombinační schopnosti v beruškových piškvorkách. Mezi stanovišti bylo několik rukodělných aktivit, od kterých se mohli některé děti i rodiče jen těžko odtrhnout. Oblíbené bylo vyrábění z mastku. Každý dostal kus surového kamene a pomocí pilek, rašplí a smirkového papíru mohl tento nejměkčí nerost přetvořit v přívěsek, sošku či jen ohlazený kamínek. Někteří tatínkové se zabrali do výroby vrčících dřívek a dalších výrobků ze dřeva. K dispozici byla prkénka, elektrická lupínková pila a vrtačka. Pod šikovnýma rukama pak vzniklo nejedno zajímavé dílko.

Mezi dalšími rukodělnými aktivitami bylo zařazeno vyrábění trávových hlav či placek s motivem dle vlastních návrhů jednotlivých dětských autorů. Každý kdo chtěl si mohl také nechat namalovat oblíbený motiv na obličej..

Po zvládnutí disciplín vyrazili všichni na samotnou pátračku. Stačilo podle fotografií najít místa ve staré části Štěnovic a z mapy přenést správná písmena do tajenky.  Vycházka obcí tak zbrala každému přibližně hodinu. Pokud se někdy vypravíte do Štěnovic, můžete tajenku vyluštit také, kompletní sada instrukcí je v galerii u článku.

Skautský oddíl Dráčata Štěnovice zahájil třetí rok své činnosti a nabírá děti ze Štěnovic a okolí. Poslední volná místa jsou v družině světlušek (malá děvčata), a vlčat (malí kluci), s pravidelnými scchůzkami v pondělí od 17h. Další informace najdete na facebooku nebo oddílovém webu http://stenovice.skauting.cz/ 

Akci finančně podpořil MAS Aktivios, z. s. a Plzeňský kraj.

Fotogalerie
Autor: Zdeněk Chval Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 10.09.2018 21:41




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka