Studenti ZČU bodovali na Akademickém mistrovství ČR v požárním sportu

Přes dvě stovky závodníků a závodnic ze čtyř evropských zemí se ve dnech 25. a 26. dubna sjely do Ostravy, kde se konal sedmý ročník Otevřeného akademického mistrovství ČR v požárním sportu. Reprezentanti ZČU se z klání vrátili se třemi poháry.

Cílená propagace v Plzni

V krásném prostředí areálu ostravského požárního sboru proběhlo za přispění pořadatelů z Ostravské univerzity klání mužů a žen celkem ve čtyřech disciplínách. Své síly zde poměřili účastníci a účastnice nejen z Česka, ale také Slovenska, Bulharska a Běloruska. Západočeskou univerzitu v Plzni reprezentovalo celkem 16 studentů. Reprezentant ČR Dominik Soukup (FEL) vybojoval s časem 15´85s první místo v běhu na 100 metrů s překážkami, při výstupu do 4. NP cvičné věže obsadil mezi akademiky s časem 15´44s první místo. Kvarteto Luboš Tůma (FEL), Ondřej Gross (FST), Michal Soukup (FEL) a Dominik Soukup (FEL) předvedlo nejlepší výkon ve štafetě 4 x 100 m s překážkami a obsadilo tak zlatou příčku. Prvenství si tým ze Západočeské univerzity připsal i v královské disciplíně požárního sportu – požárním útoku, který zvládl za 28´93s. Tím se bodově dotáhl na Vysokou školu báňskou – Technickou Univerzitu Ostrava. Při rovnosti bodů rozhodlo o vítězi právě umístění v požárním útoku, což plzeňskému družstvu vyneslo celkové první místo mezi českými vysokými školami. Lepší výkon v celkovém hodnocení předvedl jen tým University of Civil Protection (Univerzita civilní ochrany) z běloruského Minsku. Družstvo žen mezi českými vysokými školami obsadilo celkové 5. místo.

Složení družstev: Muži: Luboš Tůma (FEL), Petr Kanta (FST), Ondřej Gross    (FST), Dominik Kalous (FEL), Jakub Kepl (FST), Jakub Tomeček (FEL), Michal Soukup (FEL), Dominik Soukup (FEL) Ženy: Simona Svozilová (FAV), Karolína Podlipská (FPE), Nikola Kalousová (FPR), Tereza Bauerová (FEK), Adéla Vébrová (FEK), Kamila Pokorná (FEK), Petra Kadlecová (FZS), Lenka Benešová (FST)

Autor: Západočeská univerzita v Plzni Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka