Šumavský Ski&Bike Špičák – hodně sněhu a zpevněné sjezdovky

Aktuální stav na šumavském Špičáku snese nyní ta nejpřísnější lyžařská kritéria. V celém středisku jsou výborné sněhové podmínky.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Na všech sjezdovkách leží minimálně 60 cm prašanu, jsou dokonale utažené, takže vydrží po celý bez nerovností. V týdnu se jezdí absolutně bez čekání. O víkendu se na sedačkovou lanovku čeká do 10 minut, což prověřil i minulý týden, kdy tady při velmi silné návštěvě lyžovalo každý den přes 2 tisíce lidí. Při nástupu na dalších vlecích se pak malinké zdržení vejde do pár minut,“ uvedl provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Díky dostatečné sněhové nadílce se ve snowparku na Lubáku podařilo vybudovat už úplně všechny prvky – skokové sekce, překážky, zábradlí a řadu dalších. V soboru 23. ledna si je může veřejnost všechny vyzkoušet. „ Nejde o žádné složité speciality pro pár vyvolených. Postaven je specializovanou firmou tak, aby si ho mohl vyzkoušet každý. Jdeme tady stejnou cestou jako v případě letních tratí našeho bikeparku. Chceme, aby si je užilo co nejširší množství lidí,“ vysvětlil Kasík. Ve snowparku platí automaticky všechny skipasy areálu, ale dá se zakoupit i jen tam.

Co se týká návštěvnosti, tak sezona se teprve rozbíhá. Hodně silné jsou víkendy, v pracovních dnech i přes vynikající sníh zatím žádný větší nápor nenastal. „ Lidé se potřebují nejprve ujistit, že už nastaly ty správné podmínky, a pak dorazí ve větším počtu i mimo soboty a neděle. Každý rok tato návštěvnická chemie funguje skoro stejně,“ dodává k prvním 14 dnům, kdy se na Špičáku vtéto zimní sezoně lyžuje V. Kasík.

Víkendová akce – v neděli 24. ledna si mohou návštěvníci otestovat osobní automobily s pohonem všech čtyř kol nebo nové typy lyží. Ve vyhřívaném stanu v prostoru u nástupu na lanovku budou k dispozici lehátka nebo teplé nápoje.

Aktuální info na www.spicak.cz

Ski&Bike Špičák: 8,5 kilometrů sjezdovek, 88 % zasněžováno technickým sněhem. Celkem 5 hlavních: černá – Šance (nejprudší v ČR), červené - U Zalomeného, Slalomová, modré – Spodní Šance,Turistická, Freestyle Area – Lubák, dětský areál a hřiště pod hotelem Sirotek. Přepravu zajišťuje čtyřsedačková lanovka (2400 osob/hodina, délka 1272 m) a 10 dalších vleků s celkovou kapacitou 7550 osob/hodina. Pro běžkaře vlastní okruh a desítky kilometrů upravovaných tratí vokolí.

Společný skipas Železnorudska pro areály Ski&Bike Špičák, Nad Nádražím a Belveder.

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 8 roky

    Jsme rádi, že se vám u nás na Špičáku líbilo, vaše spokojenost je pro nás známkou toho, že naše práce není zbytečná. Děkujeme

  • Před 8 roky

    Musím říct, že to jde poznat a celkově mě to překvapilo, protože podobnou lyžovačku jsem dlouho neměl a i děti, které se učily byly max. spokojené. Na Šumavě jsme byli prvně, ubytování jsme měli přes http://www.topsleva.cz/slevy/spicak-na-sumave a vše se vydařilo, příští rok pojedeme zase.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka