Svátek milovníků sci-fi a fantasy se chystá v DEPO2015

Po vzoru proslulého kalifornského Comic Conu se dva Plzeňáci rozhodli uspořádat festival komiksu, deskových a počítačových her a cosplay.

Cílená propagace v Plzni

První ročník Co.Conu, jak se událost jmenuje, se uskuteční 23. 3. 2019 od 10 hodin dopoledne do půlnoci.

Multižánrový festival nabídne deskové hry k zapůjčení, desítky let staré arkádové herní automaty, možnost hraní počítačových her na velkém plátně za přítomnosti publika, výstavy komiksů i setkání s autory a tvůrci. Co.Con navštíví také praví cosplayeři oblečení do kostýmů z Hvězdných válek. Součástí akce bude trh s hrami a komiksy. Návštěvníci si mohou vše prohlédnout zdarma, vstupné se platí pouze při použití atrakce. Ten, kdo se přidá ke cosplayerům a přijde v kostýmu, má vstup zcela zdarma. Více na www.coconfest.cz.

Příznivci komiksu a her mohou 23. 3. zajít na první ročník festivalu Co.Con, který se věnuje komiksu, počítačovým a deskovým hrám a tzv. cosplay, neboli vžívání se do postav z filmů, seriálů či her. „Dříve se o sci-fi a fantasy zajímala spíše hrstka lidí, dnes jsou filmy se superhrdiny a hrdinkami jedny z nejnavštěvovanějších vůbec,” říká organizátor Pavel Liška a pokračuje: „Co.Con je místo, kam zveme jak oddané fanoušky komiksů, her a cosplay, tak lidi, kteří by se o tématu rádi dozvěděli více.” Od 10 hodin ráno čeká na návštěvníky několik herních místností, diskuzní stage i trh.

Komiksoví čtenáři mohou vidět výstavu věnovanou současným tvůrcům, tu doplní přednášky. Promluví například držitelé letošních cen Muriel: Marek Pokorný (Svatá Barbora), Marek Rubec (Jarmil, Uprchlíci) nebo předseda České akademie komiksu Pavel Kořínek, který oživil pejska Punťu. Počítačové hry si mohou návštěvníci zahrát v turnajích. Oblíbená hra s auty, Trackmania, bude k vidění na širokoúhlé projekci a své hry představí i studenti Fakulty designu a umění ze Sutnarky. „Sehnali jsme také předchůdce počítačových her - celkem 8 automatů s arkádovými hrami. Některé z nich jsou staré desítky let,” doplňuje Matěj Matouš, druhý z organizátorů festivalu. Lidé z praxe pak představí například workshop digitální malby nebo promluví o samotné tvorbě PC her. Hrát se bude i “analogově”. Deskové hry si mohou návštěvníci zapůjčit během celého dne, chystá se také turnaj v oblíbené karetní hře Bang nebo workshop výroby vlastní postavičky k deskovkám. Na Co.Conu se představí také subkultura cosplay. Plzeň tak navštíví postavy z Hvězdných válek díky dobrovolnické organizaci 501 legie. K vidění budou i postapokalyptická auta z připravovaného filmu Trash Town mladé filmové skupiny MovieHouse.

Všechny 4 kategorie festivalu budou zastoupené i na trhu, kde si návštěvníci nakoupí hry, komiksy, kostýmy i doplňky. Zúčastní se ho i JAZ, autor legendárních Oprásků sčeskí historje. Dalším doprovodným programem je úniková hra Kupé 42, výstava lentikulárních obrazů a projekce krátkometrážních filmů FAMU se sci-fi a jinou tématikou. Co.Con uzavře after party s DJs a videoprojekcí.

Areál depa bude zdarma otevřený veřejnosti, lidé si tak mohou všechny části programu nejprve prohlédnout. Jednorázové vstupné 100 Kč zaplatí jen, pokud si budou chtít zahrát na atrakcích. Pokud přijdou v kostýmech, neplatí vstupné vůbec. Zvlášť se pak platí za materiál na workshopech Malování figurek na Wargaming, Stavba raketoplánu Atlantis - Metal Earth od Gadgetit.
DEPO2015

Autor: Online Správce Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 21.03.2019 13:14




1 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka