Tchajwanská delegace se zajímala o výzkum na Západočeské univerzitě

V úterý 3. října navštívila Západočeskou univerzitu osmičlenná delegace z Tchaj-wanu, tvořená vrcholnými představiteli výzkumného institutu ITRI (Industrial Technology Research Institute).


Jarní servisní akce AUTO CB

ITRI je klíčovou organizací v systému podpory aplikovaného výzkumu a spolupracuje s organizacemi globálního významu. Centrem jejich zájmu na plzeňské univerzitě byly probíhající výzkumné projekty.

?„Je mi ctí, přivítat Vás na Západočeské univerzitě. Kořeny a základ naší univerzity tvoří technické obory, průmyslová výroba má v tomto regionu silnou tradici. V posledních letech jsme byli velmi úspěšní – vybudovali jsme čtyři výzkumná centra excelence, což nás řadí na špičku mezi českými univerzitami,“ uvedl rektor Miroslav Holeček v úvodu setkání se členy tchajwanské delegace z institutu ITRI, doprovázené také dvěma zástupci Tchajpejské ekonomické a kulturní kanceláře v Praze.

Setkání předcházela prohlídka univerzity. Zástupci tchajwanského výzkumného institutu, jehož úkolem je mimo jiné hledat strategické partnery pro spolupráci v oblasti technologických inovací, si prohlédli výzkumné centrum Nové technologie pro informační společnost, Regionální inovační centrum elektrotechniky a s aktuálními výzkumnými projekty se seznámili také na fakultě aplikovaných věd.

Setkání s vedením univerzity bylo věnováno vzájemnému seznámení se systémy fungování a také financování výzkumných center u nás a na Tchaj-wanu.

Západočeská univerzita byla první zastávkou v třídenním programu návštěvy tchajwanské delegace v České republice. Ve dnech 5. – 6. října se v Praze koná seminář na téma řízení aplikovaného výzkumu, kterého se účastní i zástupci dalších českých univerzit. S přednáškou věnovanou zcela novým vícefunkčním tenkovrstvým materiálům zde vystoupí také profesor Jaroslav Vlček z Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni.

„Zájmu tchajwanského institutu ITRI o práci našich výzkumníků si ohromně vážím. Výsledky návštěvy můžeme zatím těžko předjímat, ale vzhledem k tomu, že Západočeskou univerzitu delegace během své návštěvy v České republice navštívila jako jedinou, potenciál spolupráce tu jistě je,“ dodává rektor Miroslav Holeček. 

Autor: Západočeská univerzita v Plzni Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka