TRATĚ BOHEMKY PEUGEOTŮM 208 R2 SVĚDČILY

Na čtyřicátém pátém ročníku Rally Bohemia hostoval mimo jiné PEUGEOT RALLY CUP CZ, jehož účastníci se v tomto seriálu utkali letos počtvrté. O potenciálu vozů Peugeot 208 R2 nejlépe vypovídá fakt, že první dva jezdci dokončili závod na 17. a 18. místě absolutně.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na čtyřicátém pátém ročníku Rally Bohemia hostoval mimo jiné PEUGEOT RALLY CUP CZ, jehož účastníci se v tomto seriálu utkali letos počtvrté. O potenciálu vozů Peugeot 208 R2 nejlépe vypovídá fakt, že první dva jezdci dokončili závod na 17. a 18. místě absolutně. Před nimi byla pouze plejáda nejsilnějších vozů specifikace R5 a dva vozy S2000. Z vítězství se tentokrát radoval Julian Wagner, který měl o jednoho rychlého soupeře víc. Jednalo se o jeho bratra Simona Wagnera, který byl přihlášen do skupiny 2WD a třídy 6.

Od začátku soutěže se rozhořela velká bitva mezi Talašem, Dohnalem a Kamencem. Už na druhé RZ se do čela probojoval zmíněný Julian Wagner, který uhájil první místo až do cíle. Za ním se však měnilo pořadí po každé erzetě. Talaš, Kamenec, Kamenec, Talaš... Až ke konci úvodní etapy se pořadí ustálilo, ale časové rozestupy byly naprosto minimální a bojovalo se o každý metr. V předposledním testu závěrečné etapy však skvěle jedoucího Matěje Kamence postihl defekt a konečné pořadí v rámci Peugeot Rally Cupu v cíli bylo následující: první místo obsadil rakouský Julian Wagner, druhý dokončil Honza Talaš a třetí René Dohnal.

Julian Wagner zvítězil také ve „dvoukolkách“ a třídě 6. Třetí ve skupině 2WD a třídě 6 byl jeho bratr Simon. Mezi oba rakouské bratry se vklínil druhý Jan Talaš.

Na čtvrtý závod Peugeot Rally Cup CZ se přijel podívat také ředitel značky Peugeot v ČR, pan Marco Venturini: „Souboje mezi posádkami ve třídě 6 jsou už od začátku letošní sezóny velmi dramatické a divácky atraktivní. Na Rally Bohemia to platilo ještě víc než na předcházejících podnicích a já jsem si tuto napínavou podívanou opravdu užil. Jsem si jistý, že diváci také. Bylo velmi zajímavé sledovat, jak si naši jezdci vedou v porovnání s  loňským úspěšným účastníkem Peugeot cupu Simonem Wagnerem. Chtěl bych pozvat naše příznivce na poslední kolo letošního poháru – na Barumku, která bude určitě vrcholem sezóny.“ 

PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ PO RALLY BOHEMIA (4/5)

1. místo

 

TALAŠ Jan - PILS Zbyněk

48 bodů

2. místo

 

DOHNAL René - ŠVEC Roman

32 bodů

3. místo

 

WAGNER Julian - STEIN Anne K.

27 bodů

4. místo

 

FIRLA Lumír - KOTÁL Jakub

25 bodů

5. místo

 

KAMENEC Matěj - JURKA Adam

20 bodů

6. místo

 

KNÁPEK Tomáš - HORÁK Ivan

18 bodů

7. místo

 

BALLER Zbyněk - VEČERKA Michal

16 bodů

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Peugeot ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Fotogalerie
Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 09.07.2018 11:45



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka