Úředníci ve Valašském Meziříčí budou jezdit v elektromobilu Hyundai

Zcela nový vůz Hyundai IONIQ Electric má k dispozici město Valašské Meziříčí.

Cílená propagace v Plzni

Jeden z nejmodernějších elektromobilů na současném trhu zaměstnanci městského úřadu přijali od zástupců automobilky Hyundai. Čistě elektrický vůz má sloužit pro běžné služební cesty úředníků po městě. Díky svému dojezdu až 280 kilometrů však bez problémů zvládne i delší cesty za hranice kraje.

„Máme zájem přispívat ke kvalitě životního prostředí ve městě, zvláště pak k vyšší čistotě ovzduší, která je pro nás prioritou. Moderní elektromobil je jednou z možností a věřím, že se nám podaří do budoucna přesvědčit i další uživatele, kteří s elektromobilitou dosud nemají zkušenosti. Více než zajímavé jsou také nízké provozní náklady tohoto vozu,“ vysvětlil starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek s tím, že výběr vozu Hyundai Ioniq proběhl ve výběrovém řízení. „Vzhledem k tomu, že Hyundai je jedním z lídrů v oblasti technologií pro výrobu elektromobilů, věřím, že s vozidlem budeme spokojeni,“ dodal starosta.

Automobilka Hyundai navíc poskytuje na všechny své vozy pětiletou záruku a v případě elektromobilu i osmiletou záruku na akumulátory. Vůz Ioniq je možné dobíjet jak proudem z rychlonabíjecí stanice, tak i ze standardní sítě. „Všechny tři varianty vozů Ioniq si na českém trhu postupně získávají své příznivce. Jsme rádi, že se zástupci městských a regionálních samospráv v České republice přidávají k celosvětovému trendu využívání vozů s alternativními a úspornými pohony, což je oblast, ve které je Hyundai na absolutní špičce,“ doplnil Miloš Adámek, mluvčí společnosti Hyundai Motor Czech.

Tip pro fanoušky automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Hyundai ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 12.10.2017 14:39



1 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka