V PLANÉ BUDE Z KOTELNY LEZECKÁ STĚNA

Planá - Nová horolezecká stěna postupně vyrůstá v Plané na sídlišti, už teď se honosí názvem Stará Kotelna. Stavba totiž vzniká v prostoru bývalé kotelny, která je už nyní několik let odstavená.

Cílená propagace v Plzni

 Jak vznikl nápad takto prostor využít, to nám prozradil Dalibor Bartoš. "Jsme taková parta, co se hodně věnuje sportu a horolezectví. Zatímco běhat můžete v jakémkoliv počasí, lézt na hory je nejideálnější  a nejrozumnější spíše v letním období, i když v zimě se o dá samozřejmě také. Kotelna je vyřazena z provozu, a tak jsme vydali na město zjistit, co ji čeká, a město nám ji ochotně nabídlo. Slovo dalo slovo a nyní už stavíme a pomalu jdeme do finále," uvedl Bartoš, který se na akci znovuzrození prostor podílí společně s Janem Novotným a Jardou Kotalou.

Nelehkou práci doplňují také starosti s financemi. " Zatímco jinde, například ve Stříbře a v Mariánských Lázních stěny stavěly firmy, my si všechno děláme sami. Hodnota a investice se vyšplhali už k částce kolem dvou set tisíc. Museli jsme si hodně hluboko sáhnout do vlastní kapsy a zařídit členské příspěvky. Naštěstí nám hodně pomohlo město Planá a také někteří sponzoři, děkujeme," říká Bartoš. Skupina se postupně rozrůstá, a netvoří ji jen muži. " Původně jsme byli tři členové, ale časem jsme se rozrostli na třináct členů, z toho jsou i čtyři ženy, které se také práce nebojí a aktivně se zapojují.  V prostorách také  pořádáme každý rok festival outdoorových filmů . Od nového roku jsme zprovoznili lezeckou část a od března, kdy stěna dostala revizi,  ji využívá lezecký kroužek DDM pod vedením Jana Novotného.   Zatím ještě pracujeme na části, kde je sociální zařízení, šatna a společenská místnost, ale už pomalu finišujeme," vysvětlil Dalibor Bartoš.  Novou stěnu bude moci využívat i veřejnost, najdete ji na sídlišti Fučíkova.   MarS

Autor: Martina Sihelská Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
14.07.2017 00:00




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka