V Plzni jezdí v květnu DO PRÁCE NA KOLE více než 500 soutěžících, najezdili už společně 47 770 km

V Plzni se již čtvrtý ročník soutěžní kampaně DO PRÁCE NA KOLE přehoupl do své druhé půle. Cílem kampaně je ulevit obcím přetíženým automobilovou dopravou a přivést co nejvíce lidí k šetrnějším způsobům přepravy. Od začátku května jezdí v Plzni do svého zaměstnání na kole 515 soutěžících ze 142 firem a institucí, v celé zemi se zapojilo více než 10 000 soutěžících.

Cílená propagace v Plzni

Někteří z nich ke své cestě do práce využívají koloběžku, běhají nebo chodí pěšky. Soutěží se ve třech kategoriích – výkonnost, pravidelnost a kreativita. Celorepublikovou kampaň organizuje spolek Auto*Mat. V Plzni ji koordinuje iniciativa Plzeň na kole a SK ASK ČR Klub cestovatelů Plzeň s podporou Nadačního fondu Zelený poklad, který věnoval do soutěže hlavní ceny.

V Plzni soutěží celkem 146 týmů o 2-5 lidech. Za prvních 14 dní uskutečnili dohromady již 6632 jízd do práce a společně najeli 47770 km. Někteří dojíždějí do práce každý den více než 25 kilometrů. Stávají se tak horkými favority na vítězství v kategorii výkonnost. Díky zatím pěknému počasí jezdí mnoho týmů do práce celkem pravidelně, někteří zatím mají 100% účast. Podrobné informace o soutěži v Plzni najdou zájemci na www.dopracenakole.cz/locations/plzen.

V úterý 17. května je pro soutěžící přichystán bonus v podobě akce KAFE NA TRIKO. Každý, kdo přijede v letošním triku kampaně do Moving Café na Jižáku (Koperníkova 56), může získat mezi 10-18 hodinou kafe zdarma. Další podobná akce proběhne 28. května v rámci Dne sousedů na Městské plovárně Plzeň (Doudlevecká 71) v čase od 14 do 20 hodin. Kvalitní tričko získali všichni soutěžící za registraci do soutěže. Ti, kterým zatím nedorazilo, se mohou u obsluhy prokázat svým jménem, o své kafe tak ani oni nepřijdou.

Své jízdy si registrovaní soutěžící zapisují v systému na www.dopracenakole.cz nebo pomocí mobilní aplikace. Soutěží se také o titul Cyklozaměstnavatel roku, který získá firma s nejlepšími podmínkami pro dojíždění do práce na kole. Ceny pro vítěze postupně přibývají. Vyhrát je možné poukazy na cyklovybavení v hodnotě několika tisíc korun, poukazy na cykloservis, bikesharing KolemPlzne.cz, na vstup do únikové místnosti nebo na osobní koučink. Lákadlem může být i originální pivo Raven nebo neviditelná helma, která funguje jako airbag pro cyklisty. V Plzni jezdí například zaměstnanci firem Škoda Transportation, Vodárna Plzeň, Komerční banka, Plzeňský Prazdroj, Reus, ZAT, Zodiac Galleys Europe, Intraworlds, Celní správa, Plzeňský deník, Církevní gymnázium, Fakultní nemocnice, Západočeská univerzita, Naděje.

Doprovodné akce pro soutěžící:

17. 5., 10-18 h, Kafe na triko, Moving Café, Koperníkova – stačí přijet v triku kampaně a máte pro sebe kafe zdarma

28. 5., 14-20 h, Kafe na triko, Městská plovárna Plzeň, Doudlevecká 71 – stačí přijet v triku kampaně a máte pro sebe kafe zdarma

31. 5., 6.30-9 h, Snídaně pro cyklisty, u Papírenské lávky – snídaně pro všechny, kteří pojedou kolem na kole (koloběžce)

14. 6. závěrečná párty DO PRÁCE NA KOLE – vyhlášení výsledků, rozdání cen, živá hudba, cyklodílna, taneční vystoupení ve spolupráci s Tanec Praha

Motto kampaně „Je tisíc důvodu, proč jezdit Do práce na kole” upozorňuje na pozitivní dopady každodenního pohybu na lidské zdraví, kondici, ale i životní styl aměsto jako celek. V celé ČR se letos do kampaně zapojuje třicítka měst. Vloni jezdilo ve 24 městech celkem 7280soutěžících z1156 firem ainstitucí a dohromady najeli 1,5miliónu „bezemisních” kilometrů. V Plzni vloni 245 soutěžících najezdilo 40297 km během 5308 jízd. Nejzdatnější soutěžící ujela za květen 886 km. V roce 2014 jezdilo vPlzni 241 a o rok dříve 168 účastníků.

„Rádi jsme v Plzni podpořili kampaň Do práce na kole, která podporuje šetrné formy přepravy, a věnovali hlavní ceny do soutěže. Líbí se nám, že se iniciativa Plzeň na kole dlouhodobě věnuje rozvoji městské cyklistiky v našem městě,“ řekla ke kampani Lucie Davídková, předsedkyně správní rady Nadačního fondu Zelený poklad.

V Plzni kampaň organizují iniciativa Plzeň na kole (www.plzennakole.cz) a SK ASK ČR Klub cestovatelů Plzeň (www.klubcestovatelu.com) za podpory Nadačního fondu Zelený poklad (www.zelenypoklad.org).

Fotogalerie

Server.MapPath() chyba ASP 0214 : 80004005'

Neplatný parametr Path.

/uws_templates/video/x_gallery_filesystem.asp, line 41

Parametr Path pøekraèuje maximální povolenou délku.