Vyčistíme potrubí ve vašem bytu či domu a ušetříte za vytápění!

Vyčistíme potrubí, pročistíme radiátory, zrychlíme až 3x prohřátí radiátorů a zároveň snížíme vaše náklady na vytápění, opravy a údržbu.

Cílená propagace v Plzni

Odstraníme nánosy a usazeniny, které brání přenosu tepla!

Během provozu se uvnitř každé topné soustavy usazují nánosy minerálů, vodního kamene, kalů a korozních částic. Usazeniny působí jako izolant, brání přenosu tepla do místností, radiátory se nedostatečně prohřívají. Kromě velkých tepelných ztrát způsobují také špatné fungování termoregulačních ventilů. Přenos tepla a účinnost topné soustavy se při vrstvě usazenin již o síle 1mm zhoršuje o cca 11 %. 

Vyšší výkon a nižší náklady na vytápění 

  • Vyčištění obnoví maximální projektovanou funkčnost radiátorů a zlepší přenos tepla z radiátorů do místností.
  • Zrychlí se jejich prohřátí až 3x a tím i rychlost prohřátí místností.
  • Obnoví se správný průtok topné vody a prodlouží se celková životnost soustavy.
  • Zvýší se tepelný výkon a účinnost. Sníží se náklady na vytápění, opravy a údržbu.
  • Používáme speciální technologii Rems Multi Push, která čistí a odkaluje pomocí řízených tlakových rázů.
  • Čistíme bez chemických prostředků.

Zvýšíme průtok vody, zvýšíme výkon

  • Zvýšíme průtok vody ve vašich rozvodech a zvýšíme výkon vašich topných systémů.
  • Čištění chrání systém a šetří vaše peníze!
  • Naše unikátní technologie Multi Push vyčistí a odstraní nánosy a usazeniny z kotlů, bojlerů, výměníků tepla, trubkových výměníků a systémů rozvodů UT.
  • Čistění funguje skvěle jako prevence proti zarůstání systémů, stejně tak řeší situace kdy voda teče málo nebo vůbec.

Časté kladené dotazy

Na jaký materiál lze čistící technologii použít?
Používáme organickou chemii s atestem pro použití na litinu, ocel, nerez ocel, měď a zinek. Čistící směs reaguje výhradně se sedimenty a nepoškozuje povrch materiálu.

Je nutné vypustit vodu ze systému?
Není. Čištění topného systému probíhá za kompletně napuštěného systému a lze čistit i za provozu, nikoli mimo topnou sezónu. Úsady jsou vlivem dávkování postupně rozpouštěny a nejedná se o rychlý proces odlupování, ale o průběžné narušování struktury úsad, které jsou ve výsledku kapalného skupenství a černého zabarvení, o čemž se může každý uživatel bytu přesvědčit sám.
V odborných materiálech se uvádí, že odstranění nánosů lze v tomto případě docílit ze 2/3 a nikoli až na kov, nicméně závěrečný proplach otopného systému se provádí důkladně s dostatečnou časovou rezervou, aby většina zbytků rozpuštěných nánosů byla odplavena.

Jak dlouho čištění trvá?
Čištění se odvíjí od stupně zanesení soustavy, ale v průměru trvá čištění 16–20 stoupaček 10 hodin. Pro představu, bytový dům s celkovým počtem 24 bytů, který nepřesáhne výše uvedený počet stoupaček, je vyčištěn během jednoho dne.

Naruší provádění čištění chod budov nebo domácnosti?
Čištění je prováděno uvnitř systému a k napouštění čistící lázně dochází ze suterénu, většinou ze sklepních prostor. Není proto nutná přítomnost našich pracovníků v bytech.

Je nutné čistit systém včetně kotelních rozvodů a výměníků, nejen stoupačky a radiátory?
Provedení čištění zdrojů pro ohřev vody, tedy výměníků v kotli nebo samotných deskových či trubkových výměníků výrazně zefektivní výslednou teplotu média a rychlost předání teploty, takže v systému bude voda správných parametrů

Jaká je návratnost částky vynaložené za čištění?
U návratnosti se pohybujeme v rozsahu 2–3,5 let u bytových a panelových domů, což je individuální dle spotřeby objektů také v závislosti na klimatických vlivech. Nepovažujeme chemické čištění jako investici v porovnání s celkovou rekonstrukcí systému panelových a bytových domů, pod kterou rozumíme výměnu stoupaček, přívodů a radiátorů, kde by byla suma mnohonásobně vyšší a po čase by se problém usazenin stejně vyskytl.

Jak často se má systém čistit?
Úsady se znovu objeví jako důsledek chemických procesů a doporučená perioda pro čištění topné soustavy je 7–10 let. U zařízeních, jakými jsou deskové a trubkové výměníky, je čištění doporučováno přímo výrobci každé dva roky právě kvůli zachování účinnosti přenosu tepla, jako prevence korozi a k prodlužování životnosti zařízení. Řádná údržba je jednou ze základních povinností každého majitele nebo provozovatele technického zařízení a znamená provádění veškeré činnosti k zachování užitných vlastností věci, tj. udržovat zařízení v takovém stavu, kdy je schopné v plném rozsahu plnit účel, k němuž bylo určeno. U topných soustav je však tento servis zcela opomíjen.

Jak vznikají úsady v soustavě UT?
Vlivem rozdílných teplot a vstupem plynů do systémů dochází k hromadění minerálních prvků a organických látek obsažených v médiu (zde topná voda), jehož výsledkem jsou úsady a především kal v otopném systému. Nárůsty ulpívají po stěnách rozvodů, nejvíce ve slepých místech, a kal v radiátorech, obzvlášť ve spodní třetině, kde je snížena cirkulace a samotná voda jej není schopna vyplavit. Inkrusty a kalové povlaky se vytváří nejen na kovovém potrubí a armaturách, ale i na povrchu plastového potrubí. Na základě těchto podkladů, je jediné řešení chemické vyčištění topného systému a pro další zabránění usazení těchto mechanických nečistot ve formě inkrustů – pevných povlaků je jediné řešení, instalace chemické úpravy vody.

Odstraníme nánosy a usazeniny, které brání přenosu tepla!
Během provozu se uvnitř každé topné soustavy usazují nánosy minerálů, vodního kamene, kalů a korozních částic. Usazeniny působí jako izolant, brání přenosu tepla do místností, radiátory se nedostatečně prohřívají. Kromě velkých tepelných ztrát způsobují také špatné fungování termoregulačních ventilů. Přenos tepla a účinnost topné soustavy se při vrstvě usazenin již o síle 1mm zhoršuje o cca 11 %. 

Více info na www.vycistime-potrubi.cz/cisteni-potrubi

Máte zájem?

Marian Kudík
Adresa:
Plzeňská 96, 332 14, Chotěšov
Telefon:
+420 773 927 799
E-mail:
mariankudik79@seznam.cz
Web:
www.vycistime-potrubi.cz
Facebook:
Vycistimepotrubi

Fotogalerie
Autor: Marian Kudík Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka