Z KLADRUB DO KLADRUB – VÝLET DO HŘEBČÍNA

Ponyfarma v Kladrubech pod vedením pana Emila Krause pořádala pro členy jezdeckého klubu a veřejnost zájezd do hřebčína v Kladrubech nad Labem. Vyjíždělo se ráno v sedm hodin, po cestě dlouhé tři a půl hodiny se dorazilo na místo. NÁRODNÍ HŘEBČÍN Kladruby nad Labem leží v Polabské nížině na spojnici měst Přelouč a Chlumec nad Cidlinou v Pardubickém kraji. Součástí Národního hřebčína je též sesterský hřebčín ve Slatiňanech, který se nachází 3km od města Chrudim, natáčel se zde seriál Dobrá...

Cílená propagace v Plzni


Ponyfarma v Kladrubech pod vedením pana Emila Krause pořádala pro členy jezdeckého klubu a veřejnost zájezd do hřebčína v Kladrubech nad Labem. Vyjíždělo se ráno v sedm hodin, po cestě dlouhé tři a půl hodiny se dorazilo na místo.
NÁRODNÍ HŘEBČÍN Kladruby nad Labem leží v Polabské nížině na spojnici měst Přelouč a Chlumec nad Cidlinou v Pardubickém kraji. Součástí Národního hřebčína je též sesterský hřebčín ve Slatiňanech, který se nachází 3km od města Chrudim, natáčel se zde seriál Dobrá voda, právě zde také chovají  černou verzi starokladrubského koně.Do Slatinan by měl směřovat další zájezd pořádaný ponyfarmou. V Kladrubech si velkou skupinu rozdělili průvodci na dvě malé, aby se docílilo většího klidu při průchodech stájemi, kde účastníci obdivovali velmi cenné plemeno starokladrubského koně, které bylo v roce 1995 prohlášeno za kulturní památku a v roce 2002 byl historický areál včetně kmenového stáda prohlášen za národní kulturní památku. Prohlídka byla díky sympatické průvodkyni Magdě velmi zajímavá.V objektu kromě stájí , je k vidění kostel a zámek, dále muzeum kočárů , muzeum historie, jízdárna a další. Viděli jsme i kočár z pohádky Tři oříšky pro Popelku. Kdo chtěl vidět koně v akci, mohl navštívit mezinárodní závody ve spřežení nazvané Rudolfův pohár, díky jezdcům a koním z 12 zemí světa se bylo na co dívat. Návrat do Kladrub u Stříbra byl kolem osmé hodiny, všichni plni zážitků z krásných koní  děkují ponyfarmě za krásný výlet.
Helena Kokrmentová

 
The post Z KLADRUB DO KLADRUB – VÝLET DO HŘEBČÍNA appeared first on Martina Sihelská.

Autor: Martina Sihelská Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 05.05.2016 00:50




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka