Západočeská univerzita bude vzdělávat sestry v Karlovarském kraji

Fakulta zdravotnických studií ZČU otevře od září konzultační střediska v Karlovarském kraji. Všeobecné sestry, kterých je v této oblasti nedostatek, tak budou moci studovat při zaměstnání přímo v jejich kraji. Do kombinovaného studia přijme fakulta zhruba 25 studentů.

Cílená propagace v Plzni



"Do budoucna bychom chtěli v Karlovarském kraji vytvořit i pobočku naší fakulty a nechat ji akreditovat. Zatím půjde o konzultační střediska. Největší přínos vidím v tom, že sestry budou moci studovat při zaměstnání a nebudou muset dojíždět na všechny předměty do Plzně. Dalším přínosem je, že ty, co budou zaměstnané v nemocnicích Karlovarského kraje, v nich, doufám, už zůstanou,“ řekla děkanka Ilona Mauritzová.

Karlovarskému kraji chybí kolem 150 sester, z toho asi 100 akutně. Nedostatek středního personálu vede k omezování počtu lůžek, ale i k vysokému přetížení těch sester, které musí zastat práci za chybějící personál.

Fakulta zdravotnických studií částečně využije v Chebu objekt Fakulty ekonomické ZČU, kde je dobré zázemí i propojení s univerzitou. V Karlových Varech bude mít středisko v prostorách Střední a vyšší odborné školy zdravotnické. Vedení Karlovarského kraje plánuje, že rozjezd výuky v letošním roce finančně podpoří.

Autor: Západočeská univerzita v Plzni Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka