Závěrečný seminář Jaderných dnů hostil odborníky na jadernou energetiku

Na aktuální stav a perspektivy jaderné energetiky se zaměřil odborný seminář, který se konal 18. května na fakultě aplikovaných věd v rámci Jaderných dnů 2017.

Cílená propagace v Plzni

Seminář zahájil rektor ZČU Miroslav Holeček. Dopolední přednášky na téma Státní energetická koncepce ČR se zhostil Vlastimil Šantín z odboru strategie a mezinárodní spolupráce v energetice Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. O Národním akčním plánu rozvoje jaderné energetiky v ČR poté hovořil jeho kolega z ministerstva Tomáš Smejkal.

Odpolední sekci zahájil předseda představenstva a generální ředitel Škoda JS a.s. Josef Perlík, kterého za mikrofonem vystřídal vládní zmocněnec pro jadernou energetiku Ján Štuller. Ve své přednášce se zaměřil na aktuální stav rozvoje jaderné energetiky v ČR. Poté následovala panelová diskuse o rozvoji jaderné energetiky v ČR, které se zúčastnila mimo jiné Dana Drábová, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, Petr Závodský z Aliance české energetiky či Stanislav Kázecký, viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Seminář uzavřel již sedmé Jaderné dny, více než měsíční akci, jejíž součástí byly kromě atraktivní výstavy také přednášky a semináře pro studenty zejména středních škol. Západočeská universita a ŠKODA JS touto cestou pomáhají mladým lidem najít cestu ke studiu technických oborů a současně propagují aktuální poznatky a vývoj v jaderné energetice ve světovém měřítku.

Autor: Západočeská univerzita v Plzni Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka