Většina našich výrobků je čistě ruční práce. Všechny chleby z naší pekárny (žitný, pohankový, bavorský i podmáslový) jsou vyráběny z žitného kvasu.
Žitný kvas je základem výroby chleba. Je to dobře promísená suspenze žitné mouky, vody a mikroorganismů. Vlivem přítomnosti kvasinek a bakterií v něm probíhá alkoholové a mléčné kvašení projevující se tvorbou kysličníku uhličitého a organických kyselin, zejména kyseliny mléčné a octové. Žitný kvas obsahuje přibližně 40 různých mikroorganismů. Vytvořené prostředí má vliv na bobtnání bílkovin a škrobu, na soudržnost střídky a dodává chlebu typické chutě a vůni. Tento kvas si sami vyrábíme, a to cestou několikahodinového cyklu, kdy je tento kvas veden, utvářen, oživován a přemícháván. Proto náš chléb vydrží delší dobu čerstvý, měkký, voňavý a druhý den se nedrobí.
Při výrobě našeho chleba a veškerého pečiva stavíme na znalostech pekařského řemesla, díky nímž dovedeme pečivo dělat tradičně, pouze ze základních surovin a domácího kvasu.