Západočeská univerzita v Plzni

377631111 rabochov@rek.zcu.cz www.zcu.cz
9 Skóre 5 z 5 Hodnotit

Studentky ZČU přivezly z Letní univerzity v Temelíně první a druhé místo

Eva Berková a Kateřina Vašíčková z Fakulty strojní si hravě poradily se závěrečným testem, který završil jejich dvoutýdenní studijní pobyt v jihočeské jaderné elektrárně. Kromě nabírání nových vědomostí si díky prázdninovému studiu také zvýšily možnost budoucího pracovního uplatnění.

0

Před 6 roky Západočeská univerzita v Plzni

FAV získala akreditace studijních programů na dalších deset let

Fakulta aplikovaných věd ZČU má za sebou první vlnu posuzování a schvalování žádostí o akreditaci podle nové podoby vysokoškolského zákona z roku 2016. Úspěšně. Studijním programům, které už zhodnotily odborné komise, udělila Rada Národního akreditačního úřadu akreditaci na maximální možnou dobu, tedy na deset let.

0

Před 6 roky Západočeská univerzita v Plzni

Baví mě vymýšlení příběhů, říká studentka Sutnarky, která ilustrovala Hochy od Bobří řeky

Celé loňské léto pracovala Ester Kuchynková, studentka Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni, na ilustracích Hochů od Bobří řeky. Nové vydání legendární knihy Jaroslava Foglara vyjde v září a pro pětadvacetiletou rodačku z Prahy znamená její zatím nejprestižnější práci. Jen nerada mluví o tom, že je první ženou, která ilustrovala Foglara. Ostatně už dříve vytvořila jeden krátký příběh Rychlých šípů.

0

Před 6 roky Západočeská univerzita v Plzni

Nejvýznamnější vědeckovýzkumné centrum Tchaj-wanu navazuje spolupráci s elektrotechniky ze ZČU

Studenti i vědci z Tchaj-wanu se chystají do Plzně, ti plzeňští zase do Tchaj-wanu. Fakulta elektrotechnická Západočeské univerzity bude totiž úzce spolupracovat s tamním Výzkumným ústavem průmyslových technologií (ITRI) a se dvěma prestižními univerzitami. Podle proděkana pro mezinárodní spolupráci a projekty Jana Michalíka se při tom mají obě strany co naučit. 

0

Před 6 roky Západočeská univerzita v Plzni

Galerie Ladislava Sutnara představuje oceněné absolventské práce

Výběr nejlepších bakalářských a diplomových prací absolventů Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara je v centru Plzně k vidění do 18. srpna.

0

Před 6 roky Západočeská univerzita v Plzni

Virtuální návodky odborníků z Fakulty strojní pomůžou efektivně školit nové zaměstnance

Jsou názorné, jednoduché pro pochopení a zjednoduší práci firmám s velkou fluktuací zaměstnanců – virtuální animované 3D návodky, s jejichž pomocí je možné efektivně proškolovat nové zaměstnance. Koncept vymysleli odborníci z Fakulty strojní Západočeské univerzity. Software pro přípravu animovaných návodek začínají nabízet firmám.

0

Před 6 roky Západočeská univerzita v Plzni

Racing Team Pilsen přivezl z Itálie sedmé místo

Tým studentů Západočeské univerzity se ve dnech 11. – 15. července zúčastnil se svým letošním závodním vozem UWB05 mezinárodního závodu Formula Student Italy 2018. V konkurenci 52 univerzitních týmů, soutěžících v kategorii vozů se spalovacím motorem, vybojovali studenti UWB Racing Team Pilsen sedmé místo.

0

Před 6 roky Západočeská univerzita v Plzni

Na letní škole Homo Economicus poznali studenti vývoj ekonomiky od první republiky po současnost

Druhý prázdninový týden zaplnili učebny ekonomické fakulty žáci základních a středních škol, aby si vyzkoušeli radosti a strasti vysokoškoláka. Letošního sedmého ročníku letní školy Fakulty ekonomické Homo Economicus se zúčastnilo 18 dětí ve věku od 8 do 18 let.

0

Před 6 roky Západočeská univerzita v Plzni

Dnes na ZČU startují dvě největší letní školy

Zatímco mezinárodní letní škola umění ArtCamp se koná po čtrnácté a přivítá v 35 kurzech na 350 účastníků z celého světa, Mezinárodní letní jazyková škola vstupuje již do 29. ročníku. MJLŠ očekává na 572 studentů, kteří se během tří týdnů mohou zdokonalovat v sedmi jazycích. 

0

Před 6 roky Západočeská univerzita v Plzni

České technické univerzity vytvořily společný katalog kompetencí

Národní centrum průmyslu 4.0 a české technické univerzity, mezi nimiž byla i Západočeská univerzita v Plzni, zmapovaly svůj výzkumný potenciál. Vznikl katalog kompetencí, který firmám zjednoduší orientaci v nabídce výzkumných kapacit a témat.

0

Před 6 roky Západočeská univerzita v Plzni

Nové uzávěry silničních tunelů z Fakulty elektrotechnické zajistí větší bezpečnost řidičů

Vytvořit bezpečnostní dopravní uzávěru, která odradí řidiče, aby vjížděli do tunelu, v němž došlo k nehodě, požáru či jiné mimořádné události – tak by se dal jednoduše popsat cíl čtyřletého projektu SoftStop, na jehož realizaci se podílela také Fakulta elektrotechnická Západočeské univerzity v Plzni. 

0

Před 6 roky Západočeská univerzita v Plzni

Jiří Bezděk z Fakulty pedagogické byl jmenován profesorem

Mezi šedesáti akademiky, kteří v pondělí 25. června převzali z rukou ministra školství, mládeže a tělovýchovy Roberta Plagy jmenovací profesorský dekret, byl také hudební skladatel, teoretik, publicista a dlouholetý pedagog katedry hudební kultury Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni, doc. Mgr. MgA. Jiří Bezděk, Ph.D.   

0

Před 6 roky Západočeská univerzita v Plzni

Studenti Sutnarky ohromili se svým návrhem obuvi italský Milán

Studenti Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Michaela Šimůnková a Adam Frk zvítězili v evropské soutěži Shake the future of the footwear sector!, jejíž finálové kolo se konalo v pondělí 25. června v italském Milánu. V konkurenci návrhářů z Portugalska, Španělska a Itálie uspěli s botami, které jakoby plavou na objemné třídílné podrážce.

0

Před 6 roky Západočeská univerzita v Plzni

Chytré ochranné pomůcky z RICE zvýší bezpečnost práce

Výstražná vesta s aktivním osvětlením využívajícím solární energii, rukavice s integrovaným osvětlením nebo boty chránící před krokovým napětím. To jsou chytré ochranné pomůcky, které ve spolupráci s firmami vyvíjejí specialisté v Regionálním inovačním centru elektrotechniky (RICE) při Fakultě elektrotechnické ZČU.

0

Před 6 roky Západočeská univerzita v Plzni