Extra Band revival

so 13.01.2018 21:00 Kulturní dům (Záluží)

Akce ukončena !



Začátkem osmdesátých let v Plzni vznikla rocková skupina EXTRA BAND. Po roce personálních změn se složení stabilizovalo a ve stejné sestavě kapela hrála ještě čtyři roky. Koncem roku 1988 všichni muzikanti i zpěváci od kapelníka Jaroslava Rajtmajera odešli a společně založili skupinu GEPARD.


Hlavním motorem téhle kapely byl autor, kytarista Pavel Navrátil, kterého o pár let později vystří- dal (autorstvím skladeb) baskytarista Petr Šťastný (TURBO).

A jsme u toho. V roce 1998 se TURBO znovu dalo dohromady a Petr Šťastný měl stále máně času na GEPARD. Tehdy mě napadla myšlenka (měl jsem jí už dlouho v sobě) postavit kapelu EXTRA BAND revival. U nás je spousta revivalových kapel, tak proč nezkusit kapelu ve které jsme navíc s kytaristou Jirkou Mothejzíkem hráli. Prostě EXTRA BAND revival. Hned po prvních vystoupeních v srpnu 1999 se ukázalo, že písničky původního EXTRA BANDU si lidi pamatují - zpívali nejen pamětníci, ale i mladí. To bylo pro nás velice příjemné zjištění, ale upřímně jsme si řekli: nic není napořád, když nám to vydrží rok bude to dobrý, pak se uvidí.

Koncem roku 2001 jsme se dohodli s Radomilem Zíkou, že s námi vystoupí jako host o Vánocích v plzeňské Šeříkovce a nakonec jeho hostování trvá dodnes, 3 – 4x do měsíce a jsme za to rádi, protože s ním hrajeme trochu pozměněný repertoár a je to pestřejší. Radek má více hudebních aktivit, takže se domlouváme minimálně půl roku dopředu, kdy bude mít čas s námi zpívat. Ani naše kapela se nevyhnula personální změně. Koncem prosince 2004 se vážně zranil bubeník Roman (Tolja) Krajdl. Měli jsme vytipované tři bubeníky, hned první o kterého jsme měli největší zájem naši nabídku přijal – Roman Pezlar z WHITESNAKE revival, kde hrál právě s Radkem Zíkou a Pavlem Navrátilem. Celý leden 2005 jsme zkoušeli a od února začali hrát. Ještě jedna změna nás potkala – je to vlastně alternace, v rockové kapele dost neobvyklá. Od prosince 2006 pravidelně (po týdnu) alternuje za Jirku Mothejzíka, kytarista Pavel Navrátil. Zatím se ukazuje, že je to velmi příjemné oživení, jak pro lidi, tak pro nás. I když jsme EXTRA BAND revival, v našem repertoáru najdete skladby i od WHITESNAKE, GOTTHARD, největší pecky GEPARDU a jedna nádherná vzpomínka na Ríšu Kybice a jeho někdejší plzeňský BUMERANG – „Zeptám se racků“. I když do našeho repertoáru stále přidáváme nové písně, převážnou část tvoří vždy EXTRA BAND.


Komentujte...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
  • Záluží, 330 11 Třemošná, Česko



Opakování akce