ZPRÁVY Kultura Plzeň

Folková zpěvačka Pavlína Jíšová zazpívá pro zámek Čečovice

Folková zpěvačka Pavlína Jíšová zahraje a zazpívá v Plzni v neděli 21. dubna 2024 pro zámek Čečovice na Domažlicku. Koncert, jehož výtěžek půjde na opravu tohoto poničeného objektu, se uskuteční od 18 hod v M-klubu ve Skvrňanech, Macháčkova 28.

0

Před 2 dny REGIONPLZEN.CZ

Dan Bárta & Illustratosphere rozsvítí Plzeň

Plzeňským koncertem 20. dubna zakončí Dan Bárta se skupinou Illustratosphere turné s názvem Němá éra.

0

Před 4 dny REGIONPLZEN.CZ

Zážitkové workshopy pro školy TRASH? FRESH! #2 se zaměřily na vyřazené oblečení

Spolek PaNaMo ve spolupráci s Nadačním fondem Zelený poklad připravil pro žáky a studenty plzeňských škol už druhou sérii zážitkových workshopů TRASH? FRESH! na téma recyklace.

0

Před týdnem REGIONPLZEN.CZ

Felix Slováček míří do Plzně v rámci svého jubilejního turné

Klarinetista, saxofonista a hudební skladatel Felix Slováček zavítá 16. května 2024 do Plzně v rámci svého jubilejního turné s unikátním programem, propojujícím filmový a hudební zážitek.

0

Před týdnem REGIONPLZEN.CZ

Veřejnost může naposledy před rekonstrukcí do bývalého domu Huga Semlera

Poslední příležitost prohlédnout si doposud nerekonstruovaný interiér od světoznámého architekta Adolfa Loose v bývalém domě Huga Semlera na Klatovské 19 budou mít účastníci komentovaných prohlídek v sobotu 20. a v neděli 21. dubna.

0

Před týdnem REGIONPLZEN.CZ

Jarní tip na zážitek: Prohlídky plzeňského podzemí za svitu baterek

Na pouhé čtyři dny se návštěvníkům otevře cesta k objevování tajemství labyrintu chodeb, sklepů a studní pod západočeskou metropolí netradičně za svitu baterek.

0

Před týdnem REGIONPLZEN.CZ

V Divadle Alfa bude 39 stupňů

Špionážní detektivní komedie ve stylu film noir „39 stupňů“, která měla vloni premiéru na Divadelním létě pod plzeňským nebem, se 7. a 8. dubna vrací na scénu Divadla ALFA.

0

Před 2 týdny REGIONPLZEN.CZ

Mnoho odstínů lásky uvede na jaře Měšťanská beseda

Během celého jara pokvete v plzeňské Měšťanské besedě láska ve svých nejrůznějších podobách – divadelní a hudební, vášnivé i dramatické.

0

Před 2 týdny REGIONPLZEN.CZ

Dubnová Beseda: Gabriela Beňačková i filmová přehlídka

Plzeňští diváci budou mít 28. dubna v Měšťanské besedě poslední příležitost slyšet zpívat jednu z nejlepších sopranistek světa Gabrielu Beňačkovou.

0

Před 2 týdny REGIONPLZEN.CZ

Plzeňské Slavnosti svobody se blíží, lidé zažijí výjimečnou atmosféru

Jako každý rok na začátku května zažije Plzeň výjimečnou atmosféru. Od 3. do 6. května obsadí centrum města historická vojenská technika, autentické vojenské kempy, nemocnice, polní pošta nebo kuchyně.

0

Před 3 týdny REGIONPLZEN.CZ

Velikonoce otevřou památky. S novinkami i zdražením

Sezona na státních památkách v Plzeňském kraji začíná už na Zelený čtvrtek 28. března a otevřeno bude po celé Velikonoce. Návštěvníci se i letos mohou těšit na nově zpřístupněné části památkových areálů, nové prohlídkové trasy i řadu kulturních akcí.

0

Před 3 týdny REGIONPLZEN.CZ

Britští Kosheen s podmanivou Sian Evans vystoupí v Plzni

Po britském a australském turné navštíví britská zpěvačka Sian Evans & Kosheen na podzim znovu Českou republiku. Po odlišném festivalovém vystoupení na Metronome Prague v červnu, zavítá kapela do Česka v listopadu.

0

Před 3 týdny REGIONPLZEN.CZ

V Mirošově patří jaro kultuře. Startují i velikonoční trhy

Zimu v Mirošově u Rokycan tradičně uzavírá hasičský ples. Příchod jara pak oznamuje nejen tradičně brzký přílet místního čapího páru, ale též jarní trhy. Rozhodně však nejde o jedinou zajímavou akci v tomto podbrdském městě.

0

Před 4 týdny REGIONPLZEN.CZ

Hlince zvou na turnaj v prší, v kostele v Dolanech zahrají Jahelka a Paleček

Obec Hlince do špejcharu ve Hlincích, kde se v sobotu 30. března 2024 v Mysliveckém sále koná od 12.30 hod. 2. ročník turnaje v karetní hře prší „Ve Hlincích prší“ a od 20.00 hod. Velikonoční zábava – hraje PROCHÁZKA BAND.

0

Před 4 týdny REGIONPLZEN.CZ
ČNSO studio