7. základní škola se rozšíří, vznikne na ní nástavba za 46 milionů korun

Na 7. základní a mateřské škole na sídlišti Vinice v Brněnské 36 bude vybudována do 30. září 2019 nástavba, která má zvětšit kapacitu školy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Stavební práce mají být zahájeny nejpozději letos v prosinci. Náklady na projekt představují 46 milionů korun. Město Plzeň požádá o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) ve výši 41,6 milionu korun, zbytek uhradí ze svého rozpočtu. Podání žádosti o dotaci schválili zastupitelé.

„Projekt se zaměřuje na zlepšování podmínek pro výuku klíčových kompetencí na 7. základní a mateřské škole, kterými jsou přírodní vědy a technické a řemeslné obory. Primárním cílem je vybudovat nové odborné učebny a vyřešit tak problémy spojené s nedostatečnou kapacitou školy.  Realizátorem aktivit projektu bude Odbor investic Magistrátu města Plzně,“ uvedl ekonomický náměstek Pavel Kotas. 

Doplnil, že jako nejvhodnější zdroj spolufinancování projektu byl vybrán IROP, konkrétně 66. výzva pro integrované projekty ITI, specifický cíl Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení. „Předkládaný projekt je v souladu s cíli této oblasti podpory a město Plzeň způsobilým žadatelem o podporu,“ dodal náměstek.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka