9.3.2017: CHAT s Martinem Zrzaveckým

Primátor města Plzně Martin Zrzavecký se narodil 3. srpna 1973, je ženatý a má dvě děti. V komunální politice se angažuje od roku 2006, do funkce primátora byl zvolen v roce 2014.

Cílená propagace v Plzni

Martin Zrzavecký začínal v roce 1993 jako OSVČ a poté pracoval ve vedení řady firem.  

Členem České strany sociálně demokratické se Martin Zrzavecký stal v roce 1998 a zastával řadu významných funkcí na úrovni místní organizace, okresu, kraje i v rámci celostátních orgánů strany. V roce 2006 byl poprvé zvolen do zastupitelstva, a to městského obvodu Plzeň 4. Zde pracoval jako předseda Kontrolního výboru. V letech 2010-2014 zastával funkci náměstka plzeňského primátora pro oblast ekonomickou.

V roce 2014 byl zvolen do funkce primátora města Plzně. Ze své funkce dozírá na činnost mnoha orgánů, mezi které patří i městská policie, odbor bezpečnosti a prevence kriminality či odbor krizového řízení. Zároveň se angažuje v řadě resortů, např. v oblasti spolupráce města s Plzně s krajem, státem, ostatními obcemi i EU a také v oblastech veřejného pořádku a bezpečnosti občanů, prevence kriminality, ochrany před živelními pohromami i při koordinaci spolupráce města s neziskovými organizacemi.

Mezi zájmy Martina Zrzaveckého patří marketing a ekonomie, informační technologie a systémy, kulinářství, kutilství, sport, myslivost a příroda.

Komentáře

  • Před 7 roky

    Otázka z FB (Martin Rybár): jej super a zeptam kdy budete davat kamerovy systém na husovej a CAN tylovej mame strach tam chodit kdyz jedeme z odpolední z prace je tam tolika fetaku no hnus a prepadacky v podchodech nasli jsme s kamoskou injekcní stríkacky na zemi od fetakou je tam strach cekat aj na MHD c.12 dekují slisel jsem v televizi ZAK plzen ze se to bude vsechno predelávat dekují drzím vam jako primatorovi mesta palce preju hodne úspechov ve vasím i osobním zivote

    • Před 7 roky

      Obecně lze říci, že město posiluje každoročně kamerový systém, který neslouží jen městské policii, ale především Policii ČR. O problémech okolo CAN víme a jsou tam posíleny hlídky městské policie. Problém bude minimalizován přesunutím CAN na přestupní terminál v Šumavské ulici. Tato lokalita bude ještě pod zvýšenějším dohledem. Jde nám především o bezpečnost Plzeňanů.

  • Před 7 roky

    Útvar pro Územní plánování nemá na svoje rozhodnutí 30-ti denní lhůtu jako ostatní útvary? Před dvěmi měsíci jsme podali žádost o stavební povolení na domácí ČOV,aby jsme mohli dál zažádat o stavební povolení na rodinný dům,a stále se nic neděje. Docela nás to zdržuje od stavby...

    • Před 7 roky

      Chtěl bych Vás požádat, obraťte se s tímto podnětem přímo na moji kancelář – e-mail je: hartlova@plzen.eu. Uveďte na sebe kontakt, my se na celý proces podíváme a pokusíme se vyřízení Vaší záležitosti urychlit.

  • Před 7 roky

    Dobrý den, před časem jste zmiňoval, že chcete vykázat bezdomovce z plzeňské MHD. Zaznamenal jsem pak za to na Vás i kritiku od různých "aktivistů", ale nějak to usnulo. Bohužel se jako platící cestující stále často setkávám ve vozech MHD se smradlavými individui, kteří jistě nemají zaplaceno a nikdo s nimi nic nedělá. Zejména o víkendu, kdy je menší provoz se s nimi potkáváme často.

    • Před 7 roky

      Neusnulo. I přes kritiku se tomuto tématu spolu s Plzeňskými městskými dopravními podniky věnujeme. Nyní testujeme kamerový systém v MHD, který je primárně určen k tomu, aby monitoroval pohyb nepřizpůsobivých a neplatících pasažérů. Nechceme se s tímto stavem spokojit. Jsme si dobře vědomi, kolik město vynakládá do MHD a naším cílem je kvalitní městská hromadná doprava, nikoliv doprava páchnoucí.

  • Před 7 roky

    Dobrý den, zajímalo by mě co chcete dale delat s rostouci kriminalitou cizuncu. Bory maji narust o 90 procent, kolem same ubytovny s problémovými cizinci. Páteční kontroly ve městě vitam, ale chce to daleko vice!!! Zpřísnit podminky pro agentury, atd... Je na čase přestat dělat politiku a začít dělat něco pro lidi!!!

    • Před 7 roky

      Máte naprostou pravdu, ani já nechci vzrůstající kriminalitu cizinců. Samo město nyní vyvíjí aktivity a kontroly na Vámi zmiňovaných místech jsou právě těmito aktivitami. Také se snažíme navrhnout změny zákonů, které by nám umožnily zpřísnit vznik a provoz pracovních agentur, stejně tak chceme do procesu více zapojit zaměstnavatele, kteří celý tento systém platí.

  • Před 7 roky

    Pane primátore, jsou do Plzně umisťováni nelegální imigranti? Jela v autobusu č 30 z Borských polí se skupinou 12ti páchnoucích Arabů v jednotném oblečení - bílé plátěné kalhoty a černé prošívané bundy. Dle informací jsou také vídáni v Tescu na Borech. Jako plzeňská občanka jsem ostře proti, aby se toto do Plzně zavlékalo, stačí nám ta vysoká kriminalita co tady už máme! Nechci být v budoucnu konfrontována s muslimským elementem dalšími černými mumiemi, které za nimi zákonitě přitáhnou. Stačí příklad islamizovaných Teplic! Hodanová

    • Před 7 roky

      Nelegální imigranti v Plzni umisťováni nejsou. Pravděpodobně se mohlo jednat o příslušníky států EU, kteří jsou v Plzni prostřednictvím agentur zaměstnáváni. Tomuto tématu věnujeme maximální péči.

  • Před 7 roky

    Dotaz ohledně pracovních agentur- byla by možná spolupráce agentur s PMDP ? Aby cizinci převzali od agentury plzeňskou kartu , měsíční předplatné aby se jim strhávalo rovnou ze mzdy a případné pokuty také ? Tím by ubylo jízd načerno a konfliktů s revizory.

    • Před 7 roky

      Děkuji za Váš velmi zajímavý podnět, předáme jej kolegům z Plzeňských městských dopravních podniků. Se slušnými personálními agenturami se nyní pokoušíme navázat spolupráci, uspořádali jsme velkou konferenci k tématu agenturního zaměstnávání a jeho dopadu na samosprávu obce, usilujeme o změny legislativy. Chceme, aby se zpřísňovaly podmínky pro zaměstnávání či vůbec vznik a působení pracovních agentur.

  • Před 7 roky

    Dobrý den pane primátore, kdy se konečně dočkáme tramvaje na Borská Pole? Stále je slyšet, že se staví a kde nic, tu nic.

  • Před 7 roky

    Dobrý den, jak to vypadá s obchvatem Plzně - jih - sever? Kdy už se konečně dočkáme?

    • Před 7 roky

      V současné době dokončujeme výkupy pozemků pro takzvaný Západní okruh a předpokládáme, že mezi roky 2018 a 2019 bychom mohli zahájit stavbu. Na druhé straně velmi intenzivně vykupujeme pozemky také pro propojení I/20, tedy úseku Rokycanská – Plaská. Rádi bychom ve spolupráci s ŘSD také tam zahájili stavbu do roku 2020.

  • Před 7 roky

    Pěkný den, jak to vypadá s městkou tržnicí. Bude? Kde byste ji preferoval? Může prý být i jinde, než je náměstí. Obávám se, že by ji mimo náměstí nemuseli nakupující najít.

    • Před 7 roky

      Máme k dispozici detailní studii, kterou pro nás zpracovala Západočeská univerzita v Plzni. Obecně lze konstatovat, že Plzeňané městskou tržnici chtějí. Otázkou k zodpovězení je, jaká bude celková nabídka v rámci městské tržnice. Měla by být na dobře dostupném místě, tedy s vazbou na městskou hromadnou dopravu, máme vytipováno několik lokalit, mimo jiné například areál DEPO2015.

  • Před 7 roky

    Měla význam Plzeň 2015 s ohledem na všechny náklady? děkuji

    • Před 7 roky

      Jednoznačně měla, projekt se povedl. Dokládá to celkový zájem o město Plzeň jako o turistický cíl. Tím, že k nám jezdí turisté, zlepšuje se i podnikatelské prostředí a celková nabídka služeb, kterou mohou využívat i Plzeňané. Město kultury nebylo jen o kultuře, ale o celkovém rozvoji města a regionu, myslím si, že i díky tomu se nám daří.

  • Před 7 roky

    DOBRÝ DEN PANE PRIMÁTORE,KDY BUDE BEZPEČNO V PLZNÍ?NAVRHUJÍ ABY BUDOUCÍ ZAMĚSTNANCI AGENTURNÍCH FIREM PŘEKLEPLA CIZINECKÁ POLICIE,AŽ POTOM SE ZAMĚSTNÁVALI V PLZNÍ.CIZINECKÉ POLICIE ČR BY KAŽDÝ ZAMĚSTNANEC EVROPSKÉ UNIÍ BY MĚLI NOSIT ZE SEBOU VÝPIS REGISTRŮ TRESTŮ.CIZINECKÁ POLICIE JEN BY SI TO OVĚŘILA.A HLAVNĚ BY MĚLI PRVNÍM ŘADĚ NAVŠTÍVIT LÉKAŘE DOMA I TADY ABY SE ZAMĚZILO ZLTACCE A JINYCH CHOROB.A PŘÍSAHALI NA CIZINECKÉ POLICIÍ ŽE V DANÉM KRAJINĚ BUDOU DODRŽOVAT PRAVIDLA SLUŠNÉHO CHOVÁNÍ,JINAK BUDOU VYHOŠTĚNÍ.NA NÁKLAD AGENTÚR.MUSÍME ZAMEZIT ŠÍŘENÍ ZLÉHO MENA MĚSTA PLZNĚ.PLZEŇ PATŘÍ VŠEM A NE ABY SE PLZEŇANE SE BÁLI JIT VEČER DO MĚSTA.TOTO JE PRIORITA V PLZNÍ NA PRVNÍM ŘADĚ.

    • Před 7 roky

      Tomuto problému se v současné době velmi intenzivně věnujeme. Chápu Vaše rozhořčení, nicméně některé aktivity, které popisujete, nelze z pohledu zákona nyní realizovat. Jsme v úzkém kontaktu s Policií České republiky a s cizineckou policií, aktuálně předkládáme návrhy na změny zákonů, které by zpřísňovaly podmínky pro zaměstnávání či vůbec vznik a působení pracovních agentur. Naším cílem je prostředí stabilizovat tak, aby ti, kteří přijdou do Plzně, dodržovali veškeré zákony, kulturu a pravidla, která tu u nás jsou.

  • Před 7 roky

    každé volby je tu řeč o výstavbě záchytných parkovišť na okraji plzně, ale stále je nevidím :-( každý den dojíždím, vím o čem mluvím.
    s pozdravem j.

    • Před 7 roky

      Máte pravdu, toto je jeden z restů, se kterým jsme se zatím nedokázali vypořádat. Nicméně v souvislosti se stavbou nového autobusového nádraží a tramvajové trati na Borská pole budou vznikat takzvané přestupní terminály, které budou mít vazbu i na osobní dopravu.

  • Před 7 roky

    Zdravím. Plánuje v dohledné město výstavbu domů pro seniory? Nemyslím tím klasické LDN ale seniorské "penziony".

    • Před 7 roky

      Primárním cílem je poskytovat péči lidem v jejich bydlišti, až následně seniorům nabízet pobyt v domovech k tomu určených. Nicméně město nyní zpracovává několik projektů, které by měly být domovy pro seniory nebo by to měly být malometrážní byty, které jim tuto službu nahradí. Jako jediné město v České republice máme svou koncepci sociálního a dostupného bydlení a už nyní připravujeme projekty, které ji naplní.

  • Před 7 roky

    Dobrý den,

    neprospělo by městům spíše stálé "úřednické" vedení více než politická obměna po každých volbách?

    • Před 7 roky

      Musím přiznat, že čtyřleté volební období, byť se zdá dlouhé, dlouhé opravdu není. Přijdete-li do politiky jako nový, tak než se zorientujete a začnete naplňovat volební program, nacházíte se v podstatě na konci volebního období. Neustálá obměna politického vedení tomuto neprospívá. V Plzni se však snažíme navazovat na naše předchůdce a nedělat zásadní změny v jejich rozhodnutí, to znamená, že respektujeme určitou kontinuitu.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka