Březnová Beseda láká na veselého trombonistu i Zlatu Adamovskou

Březnová Měšťanská beseda v Plzni nachystala opět pestrý program. Jedním z nejzajímavějších koncertů bude zcela jistě koncert Freda Wesleyho, údajně nejveselejšího hráče na trombón, který vystoupí v pondělí 30.3. od 19 hodin s jeho vlastní kapelou The New JB´s.

Cílená propagace v Plzni

Jednasedmdesátiletý Fred Wesley je znám především díky spolupráci s králem soulu Jamesem Brownem, kterého v 60. a 70. letech minulého století doplňoval nejen vokály – svými ostrými riffy a božskými sóly doplňoval saxofonistu Macea Parkera, s kterým tvořili jeho dechovou sekci. Koncert se koná za podpory Plzeňského kraje a Plzně 2015 – Evropské hlavní město kultury.

Zlata Adamovská a Petr Štěpánek zazáří ve hře Vzpomínky zůstanou,  ve hře o lásce i o rodinných poutech. Jímavý milostný příběh i strhující rodinné drama se odehraje v neděli 22.3. od 19 hodin.

V úterý 31.3. je jedinečná příležitost popovídat si s Václavem Chaloupkem o jeho zbrusu novém večerníčkovém zvířecím cyklu – tentokrát věnovanému gorilám. Odpolednem plným zajímavostí z natáčení s gorilami provede Iveta Toušlová, promítat se budou i dva díly nového večerníčku.

 V noci na pondělí byly rozdány zlatavé sošky Oscarů. Na oceněné filmy můžete zajít do Kina Beseda v rámci speciální přehlídky Best of 2014. Čtyři Oscary  (Film roku, Režie, Kamera, Původní scénář) posbírala černá komedie Birdman (promítáme 4. 3.; 20.3.) Alejandra Gonzáleze Inárrita. Čtyři Oscary (Výprava, Kostýmy, Masky, Hudba) získal i snímek Grandhotel Budapešť (promítáme znovu 20.4.). Jazzové drama Whiplash (promítáme 12. 3.) si odneslo tři sošky (Herec ve vedlejší roli – J. K. Simmons, Střih, Zvuk).

Další filmy si pak odnesly „pouze“ jednoho Oscara a většina z nich bude promítána v sále Kina Beseda – cenu za adaptovaný scénář získal Kód Enigmy (promítáme 16. 3.; 27.3.), za zvukové efekty Americký sniper (promítáme 6. 4.), za vizuální efekty Interstellar (promítáme 19. 3.) a Oscar pro herce v hlavní roli putoval do rukou Eddieho Redmayna za ztvárnění Stephena Hawkinga v Teorii všeho (promítá se 30. 3.).


Kompletní program:

1. 3. 19:00 Vojtěch Dyk & B-Side Band DESKA TOUR 2015

Bandleader Josef Buchta

Vojtěch Dyk & B-Side Band míří do Plzně! Jeden z nejžádanějších a nejsledovanějších projektů současné české kulturní scény na koncertu představí písničky z prvního studiového CD s názvem Deska. 

5. 3. 19:30 40 let Roháčů

Roháči z Lokte nad Ohří se řadili do škatulky „moderní trampská píseň“. Široká repertoárová pestrost dala brzy zapomenout na takto vyhraněné zařazení a čím dál více začaly do repertoáru pronikat písničky folkové, spirituály, skladby lidové, či nezařaditelné z ostatních hudebních žánrů. Tento repertoárový záběr je pro kapelu charakteristický i v dnešní době. Roháči jsou držitelé Porty z roku 1990, v témže roce jim byla udělena i „Zlatá Porta“, čehož si velmi váží. 

9. 3. 19:00 Zpívám, tedy jsem

Při hudebních večerech tradičního cyklu, který uvádí Jiří Untermüller, uslyšíte nejkrásnější operetní melodie v podání členů souboru DJKT, mezi nimiž budou Venuše Dvořáková, Roman Krebs, Hana Spinethová a další.

Klavírní doprovod: Táňa Vaněčková

16. 3. 19:00 Miki Ryvola: To nejlepší z Hobous  

Miki Ryvola, Pavel Zajíc a Pavel Jim Drengubák (členové skupiny Nezmaři) v pořadu hrají nejhezčí písně bratrů Wabiho a Mikiho Ryvoly. Zazní písničky, které se už dávno staly klasikou jako Bedna o Whisky, Tereza, Mrtvej vlak, Září a další, ale i swingové melodie, které byly základem tvorby „Ryvolovek".

23. 3. 19:00 Monika Absolonová & Boom!Band Jiřího Dvořáka

Královna českých muzikálových jevišť Monika Absolonová za doprovodu živé kapely Jiřího Dvořáka. Na jedinečném koncertě zazní skladby z muzikálových představení, kterých se Monika zhostila na prknech nejen pražských divadel a chybět samozřejmě nebudou ani písně z jejího Muzikálového alba.

23. 3. 19:00 Duo Komáři: Písničkové pohlazení

Host: LIGNIT

Další díl tradičního folkového pořadu Bédi Šedifky Röhricha a Komárů. Tentokrát si jako hosta pozvali plzeňskou kapelu Lignit.

Lignit je česká hudební skupina, jejíž členové pocházejí převážně z Plzně a jejího okolí. Kapela hraje písně současné folk a country muziky. Repertoár obsahuje výhradně tvorbu členů kapely.

26. 3.  19:00   Marsyas

  Zuzana Michnová, Oskar Petr & band

Zuzana Michnová a Oskar Petr se spojili s muzikanty o generaci mladšími a společně v Měšťanské besedě připomenou hity, které se nám za 40 let Marsyasů zapsaly do srdcí! Předkapelou bude mladá pražská folk-rocková skupina Hromosvod.

30. 3. 2015 19:00 FRED WESLEY & THE NEW JB´s

Jednasedmdesátiletý Fred Wesley je znám především díky spolupráci s králem soulu Jamesem Brownem, kterého v 60. a 70. letech minulého století doplňoval nejen vokály – svými ostrými riffy a božskými sóly doplňoval saxofonistu Macea Parkera, s kterým tvořili jeho dechovou sekci. Po roce 1975 se upsal dalšímu guru světové funk scény George Clintonovi, kdy hrál v jeho doprovodných skupinách Parliament a Funkadelic. Od 80. let minulého století se věnoval převážně jazzu, což potvrdil svým příchodem do Count Basie Orchestra a vydáním prvního jazzového alba To Someone v roce 1988. Od 90. let minulého století hrál se svými spoluhráči Pee Wee Elissem a Maceo Parkerem jako JBs Horn. V roce 1996 založil vlastní kapelu Fred Wesley Group, dodnes vystupující pod názvem The New JB´s. Jejich hudba je energická, oduševnělá a každému musí vykouzlit alespoň malý úsměv  na tváři. Skvělý Fredův vokál se prolíná s nadpozemským funkovým a jazzovým podkladem. Za svoji kariéru spolupracoval s mnoha významnými a různorodými umělci, jako například  s Rayem Charlesem, Lionelem Hamptonem, rappery De La Soul, rockery Lennym Kravitzem nebo Van Morrisonem. Je také hostujícím umělcem a asistentem profesorů na mnoha amerických vysokých školách zabývajících se uměním, včetně Berklee College of Music. Fred Wesley – aranžer, skladatel, zpěvák a kapelník je přezdíván jako architekt funky hudby a bývá označován jako nejveselejší hráč na trombón.

Koncert je k stání.

Koncert podporují: Plzeňský kraj, Plzeň 2015 – Evropské hlavní město kultury

DIVADLO

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=3

2. 3.; 12.3. 19:30 Caveman

Rob Becker - Máte chuť se rozesmát až k slzám?? Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství  a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

7. 3.     14:30    Rodinná LiStOVáNí: O princi Čekankovi

Loupežníky, kteří vyloupí cukrárnu, žirafu jménem Teta Běta sedící na stromě, čarodějnici Pucnohu či kapra vyprávějícího vtipy – všechny tyto pohádkové bytosti a nejen je potkají při své cestě za princeznou princ Čekanka a jeho věrný oř Zagroškudla. 

Cena dospělí 130,- Kč, děti do 12 let 70,- Kč. 

Dětské vstupenky je možno zakoupit pouze na pokladně Informačního centra města Plzně  a Měšťanské besedy. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný! Děkujeme  za pochopení.

Vhodné pro děti od 6 let.

7. 3.     19:30    LiStOVáNí.cz: Stopařův průvodce Galaxií

Lukáš Hejlík, Pavel Oubram a Věra Hollá

Nepropadejte panice! LiStOVáNí uvádí legendární první část „pětidílné stopařské trilogie“. Tato bravurní parodie na sci-fi je dnes již počítána mezi klasická díla. Přijďte a dozvíte se odpověď na zásadní otázku života, vesmíru a vůbec!

22. 3. 19:00 Vzpomínky zůstanou 

  Divadlo Ungelt

  Petr Štěpánek, Zlata Adamovská, Pavel Kikinčuk

Zlata Adamovská a Petr Štěpánek ve hře o lásce i o rodinných poutech. Nenechte si ujít jímavý milostný příběh i strhující rodinné drama.

Mladá, finančně úspěšná žena se seznámí s barovým klavíristou a přes jeho odlišný způsob života se do něj zamiluje. Jemu je kolem 50 let, jí ještě není ani 30. Chtějí se vzít. Hrdinka navštíví svou matku a ukáže se, že hudebník byl před lety jejím milencem. Matka chce dceru uchránit před zklamáním s nestálým mužem…a navíc ho stále miluje. 

Nevyhnutelně dojde ke střetu zásadních názorů na životní hodnoty, důležitost lásky a na vše, co k ní patří. Buď matka ztratí dceru, nebo dcera matku. Pianista vše vyřeší po svém a stejně jako kdysi – zmizí.

29. 3. 19:30 Jako zázrakem / Jak dělat podobiznu ptáka 

                         Josef Somr, David Novotný, Barbora Poláková      

Poetická koláž textů z díla jednoho z největších francouzských básníků moderní doby Jacquese Préverta. Buďte spolu s Josefem Somrem, Davidem Novotným a Barborou Polákovou při tom.

CESTOVÁNÍ S BESEDOU

3.3.     19:30    RUDOLF ŠVAŘÍČEK, cestovatel: PAPUA 

Host JAROMÍR MAREK, redaktor ČT a ČRO: BARMA 

Cestování s Livingstonem

Ruda Švaříček vás provede světem, o kterém jste si mysleli, že neexistuje. Vzrušivé napětí  v horách. Skalní plošiny ukrývají bizarní mumie. Ze skalní terasy vysoko nad údolím skupina rudých mumií hlídá vesničky i minulost. To vše je Papua. A jako bonus redaktor ČT a ČRO Jaromír Marek představí Barmu. 

4. 3.     19:00    Radek Jaroš: Koruna Himaláje a Expedice K2

Nenechte si ujít! Radek Jaroš dorazí do Měšťanské besedy vyprávět o své cestě na vrchol nejtěžší hory světa. Přijďte si poslechnout prvního Čecha, který dokázal bez použití kyslíku vystoupit na všechny osmitisícovky planety.

Cena vstupenky: 200,- v předprodeji / 250,- v den konání

13. 3. 19:30 Václav Šilha: ANTARKTIDA… k branám ráje

Audiovizuální show nejen o focení panenské přírody Antarktidy, ale také o tom, že cesta může být cílem a jednom splněném klukovském snu. Známý fotograf Václav Šilha, který za své snímky sbírá ceny nejen u nás, ale i ve světě, vás zavede do jednoho z posledních nedotčených koutů naší planety.

17. 3. 19:30  JITKA ČVANČAROVÁ, herečka: BHÚTÁN

  Cestování s Livingstonem

Jitka Čvančarová, herečka z vinařské rodiny má dobrodružné geny, poznala chladný Tibet  i horké Mali, sáhla na ni černá Afrika, s UNICEF pomáhá i Bhútánu. Obrovsky zviditelňuje „nemoc motýlích křídel“, za chráněnce snad dýchá… 

19. 3. 19:30 Christoph Rehage: The Longest Way 1.0 - pěšky napříč Čínou

Cestování s Besedou

4 646 kilometrů – přesně takovou vzdálenost ušel pěšky (!) Christoph Rehage během své cesty z Pekingu domů do Německa. Nenechte si ujít jedinečnou přednášku o roční cestě přes vrcholy a napříč pouštěmi.

Přednáška je pouze v anglickém jazyce, diskuse po přednášce bude moderovaná a tlumočená do češtiny.

OSTATNÍ ŽÁNRY

20. 3. 18:00  Taneční večer

Taneční večer věnovaný zamilovaným a nejen jim. Pro lásku člověk žít nemůže, ale pro člověka ano.

K tanci a poslechu hraje dobře známé plzeňské DUO EVERGREEN KLASIK ve složení Jan Ježek (housle + vokál) a Jaroslav Špelina (klávesy + vokál).

Cyklus tanečních večerů v režii OSS MMP. Vstup zdarma.

KINO BESEDA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=6

1.3. 18:30 Fotograf

V příběhu se vracíme k některým osudovým křižovatkám turbulentního života hlavního hrdiny (Karel Roden), člověka, který je obdařen nejedním výjimečným talentem, živelností  a vášní. Středem Janova života vždy byly ženy. Dcery, manželky, milenky, sexuální přítelkyně, intelektuální obdivovatelky. Jedny nezištně milující a oddané, jiné podváděné a zhrzené, další sdílející s rozkoší jeho bouřlivý život. Ale i takové, které s proslulým umělcem toužily spojit svou budoucnost, posedlé touhou zkrotit jeho svobodomyslnost, sdílet s ním jeho majetek, talent i geny. Exempláře všech těchto ženských typů jsou pikantním kořením mimořádného filmu, který je příjemně hořkou komedií s erotickými prvky.

2.3. 18:30 Dívka s perlou: J. Vermeer a další holandští mistři

  Cyklus: Exhibitions

Návštěvníci mohou obdivovat Dívku s perlovou náušnicí od Johannese Vermeera a jiná slavná díla starých mistrů ve známém muzeu Mauritshuis v Haagu. Kromě těchto skvostů budou určitě ale také obdivovat i způsob, jakým byl Mauritshuis zrekonstruován a rozšířen. Mauritshuis, jedno z nejznámějších a nejnavštěvovanějších holandských muzeí, byl během dvou let nejen zrenovován, ale jeho návštěvní plocha se téměř zdvojnásobila. 

Ikonický portrét neznámé ženy od Jana Vermeera putoval spolu s řadou dalších pláten měsíce po světě. "Stále víc lidí jí říká Mona Lisa severu. Je světově proslulá, byla vynikající ambasadorkou turné. Lidé se chodili dívat na ní, ale pak na výstavě zůstávali," popisuje obraz ředitelka muzea Emilie Gordenkerová. Dívku s perlou před lety proslavil román Tracy Chevaliera a následný film. 

4.3.; 20.3. 18:30 Birdman

Cyklus: Best of 2014

Černá komedie vypráví příběh herce Riggana Thomsona (Michael Keaton), který se  v minulosti proslavil filmovou postavou kultovního ptačího superhrdiny Birdmana, a nyní se  s vypětím sil snaží o svůj divadelní debut na Broadwayi. Riggan doufá, že když uspěje jako režisér a herec nového ambiciózního představení, oživí svou upadající kariéru. Premiéra se pomalu blíží, když se představitel titulní role v jeho hře během zkoušky za podivných okolností zraní a je třeba ho rychle nahradit. Na základě doporučení hlavní herečky Lesley (Naomi Watts) a na naléhání Rigganova nejlepšího přítele a producenta Jakea (Zach Galifianakis), Riggan nakonec neochotně přijme Mikea Shinera (Edward Norton), který je naprostou neřízenou střelou. Mike je ale zárukou toho, že se představení vyprodá  a sklidí chválu kritiků. 

8.3. 15:45 Romeo a Julie                           Cyklus: Bolšoj balet

Záznam přenosu Délka 2 h 15 min Hudba: Sergej Prokofjev  Choreografie: Jurij Grigorovič

Tragický příběh osudových milenců je perlou baletu 20. století. Dramatická hudba Sergeje Prokofjeva umocňuje grandiózní choreografii Jurije Grigoroviče. 

12.3. 18:30 Whiplash

Cyklus: Best of 2014

Andrew Neiman je devatenáctiletý jazzový bubeník, který sní o slávě, ale není si jistý tím, zda se jeho sny někdy naplní. Pronásledovaný neúspěšnou spisovatelskou kariérou svého otce je rozhodnutý vystoupat až na samotný vrchol nejprestižnější hudební konzervatoře. Jednoho večera na Andrewa, který právě cvičí na bicí, narazí Terence Fletcher, dirigent, proslavený svým učitelským talentem ve stejné míře jako svými nemilosrdnými praktikami. Ačkoliv si spolu toho večera příliš mnoho nesdělí, probudí Fletcher v Andrewovi touhu dosáhnout

svého cíle. K Andrewovu překvapení dalšího dne Fletcher požádá o to, aby byl Andrew přidělen k jeho kapele. Tento jediný čin mladíkovi navždy změní život. Zpočátku je Andrew nucen fungovat pouze jako „záskok" a otáčet partituru hlavnímu bubeníkovi. Ale na příští soutěži, které se kapela účastní, hlavní bubeník řízením osudu či něčím přičiněním ztratí svou partituru. Andrew, který zná celý part nazpaměť, dostane šanci hrát. Ačkoliv se tímto činem odcizí ostatním hudebníkům, kapela soutěž nicméně vyhraje a Andrew má šanci stát se Fletcherovým novým oblíbencem.

13.3.; 18.3. 18:30 Vetřelec : Režisérský sestřih

Pouze na jeden měsíc bude do českých kin uveden kultovní snímek Ridleyho Scotta Vetřelec. Digitalizovaný režisérský sestřih dnes už kultovní sci-fi samozřejmě nemůže v Kině Beseda chybět. 

Když byl snímek v roce 1979 uveden do kin poprvé, lidé v sálech omdlévali hrůzou. Dnes už asi nikdo omdlévat nebude, ale přesto monstrum likvidující jednoho člena posádky lodi Nostromo za druhým dokáže pořádně vyděsit. Po 36 letech si můžete pěkně zblízka užívat zoufalství posádky, která se postupně ztenčuje, ale i režisérskou dokonalost Ridleyho Scotta a v neposlední řadě i genialitu výtvarníka Hanse Ruedi Gigera, který vetřelce stvořil. 

V první části kultovní sci-fi ságy zachytí loď Nostromo nouzový signál z neznámé planety, kde objeví havarované kosmické plavidlo s líhní se spoustou velkých vajec. Při zkoumání jednoho z nich se náhle vylíhne zvláštní tvor a přisaje se jednomu členovi posádky na obličej. 

Nikdo z posádky to ještě netuší, ale právě začíná boj o přežití. Děsivé monstrum postupně likviduje jednoho člena posádky za druhým, až proti vetřelci zůstane stát už jen ke všemu odhodlaná Ripleyová.

15.3. 16:00 Labutí jezero

Cyklus: Bolšoj balet

Klasické Labutí jezero je symbolem Bolšoj baletu a ruské baletní tradice. Romantická báje

o dívkách zakletých do labutí, které může vysvobodit jen čistá láska je odrazovým můstkem

pro tanec s nadlidským půvabem a elegancí, ve kterém se prolíná krása lidská a labutí.

16.3.; 27.3. 18:30 Kód Enigmy

Cyklus: Best of 2014

V zimě roku 1952 britská policie dostala hlášení o vloupání do domu profesora matematiky  a kryptoanalytika Alana Turinga (Benedict Cumberbatch). Namísto pachatele tohoto zločinu však v poutech odvedli samotného Turinga, který byl obviněn ze sexuálních přestupků  a čekal ho zničující soudní proces. Téměř nikdo ze zúčastněných nevěděl, že jde o válečného hrdinu, který se spolu s týmem podílel na prolomení kódu legendárního německého šifrovacího stroje Enigma. Příběh matematického génia, který díky svému úžasnému talentu pomohl zkrátit 2. světovou válku a zachránil tak tisíce lidských životů.

19.3. 16:00 Fotograf V příběhu se vracíme k některým osudovým křižovatkám turbulentního života hlavního hrdiny (Karel Roden), člověka, který je obdařen nejedním výjimečným talentem, živelností  a vášní. Středem Janova života vždy byly ženy. Dcery, manželky, milenky, sexuální přítelkyně, intelektuální obdivovatelky. Jedny nezištně milující a oddané, jiné podváděné a zhrzené, další sdílející s rozkoší jeho bouřlivý život. Ale i takové, které s proslulým umělcem toužily spojit svou budoucnost, posedlé touhou zkrotit jeho svobodomyslnost, sdílet s ním jeho majetek,

talent i geny. Exempláře všech těchto ženských typů jsou pikantním kořením mimořádného filmu, který je příjemně hořkou komedií s erotickými prvky.

Projekce pro seniory – zvýhodněné vstupné 69 Kč.

19.3. 18:30 Interstellar                        Cyklus: Best of 2014

Když se náš čas na Zemi chýlí ke konci, je skupina výzkumníků pověřena nejdůležitějším posláním v lidských dějinách: cestou za hranice naší galaxie, při které má za úkol najít mezi hvězdami pro lidstvo nový domov.

23.3. 18:30 Rembrandt z NG Londýn a Rijksmusea

  Cyklus: Exhibitions

Každá výstava věnovaná Rembrandtovi je netrpělivě očekávaná, avšak velké expozice  o pozdním díle Rembrandta, kterou Amsterodam pořádá společně s Národní galerií  v Londýně, je událost jako žádná jiná. Poprvé v moderní historii se tak do Amsterdamu vrací některé z nejslavnějších Rembrandtových obrazů z evropských a amerických sbírek. Největší holandská výstava roku 2015 a pozdní tvorba velkého mistra, která výrazně překračuje umělecké hranice své doby! Výstava se zaměřuje na tvorbu posledních let Rembrandtova života, které se pokládají za jeho nejlepší roky. Mistrovská díla z tohoto období zrcadlí podobu Rembrandta jako člověka i jako umělce. Tento film zkoumá každé z klíčových děl výstavy, prostřednictvím příspěvků speciálně pozvaných hostů, včetně kurátorů a historiků umění. Pro mnoho lidí je Rembrandt největším umělcem, který kdy žil, a tento film se snaží prozkoumat pravdu o člověku, který je opředen legendou.

25.3. 18:30 Nezlomný

Cyklus: Best of 2014

Neuvěřitelný životní příběh slavného amerického běžce Louise Zamperiniho. Nejprve zazářil na berlínské olympiádě v roce 1936, pak jako letec v armádě své země za druhé světové války, než se zřítil do Pacifiku a skončil v japonském zajateckém táboře, kde mu jako „celebritě" připravili peklo na zemi.

26.3. 18:30 Big Eyes

Film Big Eyes vypráví skutečný a šokující příběh jednoho z nejkolosálnějších uměleckých podvodů v historii. Na sklonku čtyřicátých a počátku padesátých let dosáhl malíř Walter Keane neuvěřitelného úspěchu, naprostou revoluci v komercionalizaci populárního umění se záhadnými obrazy tváří s velkýma očima. Bizarní a šokující pravda nakonec vyšla najevo, když se zjistilo, že Walterovi práce nebyly ve skutečnosti vůbec vytvořeny jím, ale jeho manželkou Margaret. Keane, jak se zdálo, žil kolosální lží, kterou oklamal celý svět. Příběh je až příliš neuvěřitelný, aby byl smyšlený. Big Eyes se soustředí na Margaretino umělecké probuzení, fenomenální úspěch jejích obrazů a její bouřlivý vztah s manželem, který byl katapultován  k mezinárodnímu věhlasu tím, že přijímal ocenění za její práci.

29.3. 16:00 Rigoletto Záznam z Metropolitní opery v New Yorku Autor: Giuseppe Verdi  Dirigent: Michele Mariotti

Režie: Michael Mayer Účinkují: Diana Damrau, Oksana Volkova, Piotr Beczala, Željko Lučić, Štefan Kocán Délka: 2h 28m (1x přestávka)

Režisér Michael Mayer zasadil novou inscenaci Verdiho slavné tragédie do Las Vegas šedesátých let dvacátého století. Ve svém pojetí se nechal inspirovat neformálním sdružením herců a umělců Franka Sinatry, známým pod názvem Rat Pack. Piotr Beczala ztvární zhýralého vévodu z Mantovy, tragickou roli Rigoletta zpívá Željko Lučić a Diana Damrau Rigolettovu dceru Gildu.

30.3. 18:30 Teorie všeho

Cyklus: Best of 2014

Příběh geniálního vědce, který měl celý život před sebou, když o něj málem přišel. Příběh muže, jenž jako jeden z mála rozuměl zákonitostem vesmíru a přitom jeho samého zachránila „obyčejná" láska.

AKCE PRO DĚTI

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=5

1.3. 14:30 a 16:00 Jarní dračí pohádka o drakovi, který kvetl

Divadlo Rolnička

O pohádkovém kopci, ze kterého se vylíhl drak a o tom, jak Jarní bouřka probouzela přírodu ze zimního spánku.  Vhodné pro děti 3+.

7. 3.     14:30    Rodinná LiStOVáNí: O princi Čekankovi

Loupežníky, kteří vyloupí cukrárnu, žirafu jménem Teta Běta sedící na stromě, čarodějnici Pucnohu či kapra vyprávějícího vtipy – všechny tyto pohádkové bytosti a nejen je potkají při své cestě za princeznou princ Čekanka a jeho věrný oř Zagroškudla. 

Cena dospělí 130,- Kč, děti do 12 let 70,- Kč. 

Dětské vstupenky je možno zakoupit pouze na pokladně Informačního centra města Plzně  a Měšťanské besedy. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný! Děkujeme  za pochopení.

Vhodné pro děti od 6 let.

8.3. 14:30 a 16:00 Červená Karkulka 

Divadlo ŠUS

Klasická pohádka, jejíž známost je při představení využívána k tomu, aby děti mohly být vtáhnuty do děje. Jejich úkolem je napovídat hercům, co se má na jevišti právě odehrát. Přitom vzniká řada nečekaných komických situací. A to také proto, že sama postava Karkulky není vlastně tak úplně obyčejná Karkulka. 

Vhodné pro děti 3+.

15.3. 14:30 a 16:00 Jak zvířátka k Petrovským přišla

Divadlo eMILLIon

Činoherně-loutkový příběh na motivy známé pohádky Zvířátka a Petrovští. Zvířátka se vydají do světa, aby si uchránila své životy před zlými majiteli. Cestou se potkají, spřátelí a zažijí spolu dobrodružství. Až jednou přijdou k domečku, ze kterého voní polévka... Vhodné pro děti 3+.

21.3. 14:30 Pošťák Pat

Nebýt nového protivného šéfa, Pat by možná napořád roznášel zásilky sousedům ve své idylické vesničce. Jenže šéf mu zatrhne rodinný výlet k moři a Pat je rozhodnutý udělat cokoli, aby ji na vysněný výlet do Itálie mohl vzít. Dokonce i přihlásit se jako zpěvák do televizní talentové soutěže, kam ho samozřejmě provází i jeho nerozlučný kocour. Vhodné pro děti 5+.

22.3. 14:30 a 16:00 Zpívánky 

Divadlo Dráček

Pásmo lidových písniček spletených do veselých pohádkových příběhů. Vhodné pro děti 3+.

28.3. 14:30 Kaneval s Bambulí a Famfulí Klauni Bambule a Famfule připravují pro Vaše děti sobotní odpoledne plné karnevalových radovánek. Opět budou s dětmi soutěžit, tančit a hrát si. Děti, nezapomeňte si maškarní kostýmy! Vhodné pro děti od 3+.

29.3. 14:30 a 16:00 Pasáček vepřů 

Divadýlko Kuba

Noční skřítek Uspávač se setkává s vílou Zavřiočkou. Každý z nich chce dětem vyprávět jinou pohádku. Nemohou se ale dohodnout a každý si stále prosazuje svou. Jak to nakonec dopadne? Uvidíte sami!

Vhodné pro děti 3+.

31.3.      17:00     Gorilí povídání

Milovník přírody Václav Chaloupek představí v Měšťanské besedě svůj zbrusu nový večerníček věnovaný zvířatům. Máte jedinečnou příležitost dozvědět se zajímavosti  z natáčení s gorilami, a dokonce v předpremiéře zhlédnout i dva díly nového večerníčku!

Nejnovější zvířecí cyklus je věnovaný nejen gorilám a bude mít 13 dílů, během nichž se děti seznámí s gorilí tetičkou Kambou, puberťákem Kiburi či malým Nuru, které můžete znát  z Pražské zoo. Kamba nebude vyprávět gorilí pohádky náhodou – právě ona se totiž jako jediná z pražských goril narodila v africké divočině. V každém dílu děti čeká 1,5 minuty ze života pražských goril a pak se vyprávění Kamby přenese do její rodné Afriky. Malý Nuru  a s ním i děti se tak dozvědí nejen o životě goril ve volné přírodě, ale také o ostatních zvířatech z Afriky, například i to, proč mají zebry pruhy.

Večerníček namluvila herečka Tereza Bebarová a ukolébavku složil písničkář Samson Lenk.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka