Bývalý kulturní dům v Červeném Hrádku dostane obvod

Město Plzeň dostane bezúplatně od státu budovu bývalého kulturního domu v Červeném Hrádku u Plzně. Převod vyjednala radnice s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových, s uzavřením smlouvy souhlasili zastupitelé.

Jarní servisní akce AUTO CB

Město tímto krokem vychází vstříc čtvrtému městskému obvodu Doubravka, pod nějž Červený Hrádek patří. Obvod chce v budoucnu budovu upravit např. na stacionář pro seniory a mateřskou školu.   

„Pro městský obvod je získání objektu prioritou, chtějí jej zachránit na podnět svých obyvatel, před 30 lety se stavěl v takzvané akci Z. Po převedení jej proto svěříme do majetku obvodu, ten přebere na svá bedra dodržení podmínek smluv a také to, že se o dům bude starat,“ uvedla Helena Matoušová, radní pro oblast nakládání s majetkem. 

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových na své náklady zajistil stavební rozdělení objektu bývalého kulturního domu na dva samostatné objekty. Předmětem převodu na město Plzeň je budova číslo popisné 438. Druhá část objektu bude prodána státem do majetku Zemědělského družstva Plzeň Červený Hrádek.  Od tohoto družstva získá město za zhruba dva miliony korun pozemky pod kulturním domem. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.05.2015 08:12



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka