Chcete bezbariérovou školu nebo novou alej? Granty Nadace ČEZ jsou otevřeny

Také letos mají základní a střední školy možnost získat peníze na odstranění bariér, obce a města pak na sázení či obnovu alejí a stromořadí.

Cílená propagace v Plzni

Zájemci o podporu Nadace ČEZ mohou až do poloviny února žádat o příspěvky z grantových řízení Oranžové schody a Stromy. Stačí vyplnit jednoduchý formulář na www.nadacecez.cz, finanční spoluúčast žadatele není nutná. Celkem už s podporou Nadace ČEZ vzniklo nových 149 alejí a 37 bezbariérových úprav škol.

Nadace ČEZ přijímá žádosti v obou grantových řízeních do 13. února. Jednoduché formuláře se vyplňují přímo na webu www.nadacecez.cz. „O výsledcích budeme všechny uchazeče informovat nejpozději do konce března. Školy a obce se tak dozví výsledek včas, aby vše stihly postavit či vysadit ještě letos,“ říká Michaela Žemličková, místopředsedkyně správní rady a ředitelka Nadace ČEZ. 

Každá škola či obec může v grantových řízeních Oranžové schody a Oranžové stromy podat pouze jednu žádost o nadační příspěvek za rok. Datum, respektive pořadí zaslání žádosti rozhodování dárce neovlivní. Stejně jako v loňském roce zapojí Nadace do rozhodování o obdarovaných i své patrony z řad známých osobností. 

Oranžové schody zlepšují přístup handicapovaných žáků ke vzdělání 

Nadace ČEZ pomáhá mladým lidem s tělesným postižením začlenit se mezi ostatní studenty  a minimalizovat překážky, které jim stojí na cestě za kvalitním vzděláním. Projekt Oranžové schody totiž pomáhá odstraňovat architektonické bariéry nákupem plošin, výtahů, schodišťových sedaček, schodolezů nebo zvukových a světelných naváděcích systémů. 

Maximální výše příspěvku v grantu Oranžové schody činí 500 000 Kč a požádat o něj mohou všechny základní, střední a vyšší odborné školy. Celkem se v uplynulých letech mezi bezbariérové zařadilo už 37 škol. V západočeském regionu podpořila Nadace ČEZ 3 školy, a to v Přešticích, Boru a Sušici. 

Stromy Nadace ČEZ podporují návrat alejí do Česka 

Nadace ČEZ už pátým rokem podporuje jak vznik nových stromořadí, tak i obnovu zanedbané zeleně v místech, kde dříve aleje existovaly, ale postupem času zpustly či zcela vymizely. Doteď města a obce z poskytnutých grantů obnovily či nově vysadily 149 stromořadí. V západních Čechách vyrostlo 15 nových alejí, loni např. ve Vejprnicích, Louňové, Klášteře či Březové a Citicích na Sokolovsku. Do jejich sázení se zapojily i děti ze ZŠ v Nezvěsticích (viz foto).

Nyní otevřené grantové řízení je určeno pro ty, kteří chtějí sázet stromy už letos na jaře. Ti, kteří preferují podzimní termín výsadby, budou moci podat žádost v průběhu července. Maximální výše příspěvku činí 200 000 Kč.   

Veškeré potřebné informace o grantových řízeních Oranžové schody a Stromy, pravidla i formuláře najdete na stránkách Nadace ČEZ: http://www.nadacecez.cz/cs/vyhlasovana-grantova-rizeni/oranzove-schody.html http://www.nadacecez.cz/cs/vyhlasovana-grantova-rizeni/stromy.html

Informace pro zájemce o granty: info@nadacecez.cz nebo 211 046 723.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 26.01.2015 07:08



1 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka