Čtrnáct medailí pro plavkyně a plavce SK Radbuza Plzeň

Šest žaček a devět žáků ze Sportovního klubu Radbuza Plzeň se účastnilo vrcholných soutěží ve svých věkových kategoriích, ze kterých si tři slečny a tři hoši přivezli po šesti medailích. Ze dvou štafet chlapci ještě přidali dva stříbrné cenné kovy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Šest žaček a devět žáků ze Sportovního klubu Radbuza Plzeň se účastnilo vrcholných soutěží ve svých věkových kategoriích, ze kterých si dvě slečny a tři hoši přivezli po šesti medailích. Ze dvou štafet chlapci ještě přidali dva stříbrné cenné kovy.

Svojí nejpočetnější sbírku vytvořila Michaela Vodičková (2002) na Zimním mistrovství České republiky mladšího žactva (12 let). Představte si, že mohla dosáhnout i na mistrovský titul v disciplíně 100 metrů polohový závod, v kterém zaostala za vítězkou, Kristýnou Jiránkovou (PKHK), o pouhých 49 setin vteřiny. Za čas 1:11,99 brala stříbrnou medaili, kterou si vybojovala ještě na trati 200 metrů znak (2:32,29). Na polovičním znakovém úseku to pro ni byla třetí příčka za čas 1:11,92. Druhé, stejné umístění, si zasloužila za sprinterský výkon 0:29,33 volným způsobem, kdy od druhého místa jí dělilo jen 7 setin vteřiny – bylo tzv. o dohmat. Třetí bronzovou medaili si mohla připsat ze stovky volným způsobem, kdy časem 1:04,67 byla čtvrtá o 4 setinky sekundy za Sumayahou Chabani (PK Par) – to bylo „o chlup“. Z nejdelší bazénové distance (800 metrů volný způsob) brala osmé místo (10:30,22).

Nejúspěšnějším žákem ve věku 10 let na Zimním poháru Čech byl Jan Grohmann (2004), který se stal nejrychlejším plavcem Čech. V disciplíně 50 metrů volný způsob to dokázal časem 0:31,9. Stříbrnou medaili bral za motýlkový sprint (0:37,3). Dále ještě startoval ve čtyřech disciplínách.

Tři cenné kovy si zasloužil Jan Drahoš, dva se lesknou stříbrně. V čase 1:20,0 uplaval sto metrů znak a stejně dlouhou i motýlkovou, kterou zvládl od staru do cíle s dohmatem za 1:24,9. Na třetí příčku se postavil, za výkon z tratě 200 metrů polohový závod (2:55,0), kdy od příčky o stupínek výše ho dělilo jen 6 desetin sekundy.

Z žaček našeho klubu byla s bronzovými medailemi úspěšná i Michaela Maříková, když si svojí účastí na Zimním poháru žáků jedenáctiletých, tu první si zasloužila za čas 3:09,3 z disciplíny 200 metrů prsa. Na nejdelší trati (800 metrů volný způsob) to pro ni byla druhá tato medaile, časomíra se po jejím dohmatu zaslavila na hodnotě 11:26,3.

Jednou stejnou medaili, jako má Míša, si do své sbírky zařadila i Adéla Kočandrlová ze stovky prsa, kterou uplavala v čase 1:33,8. Pěkné čtvrté umístění ještě přidala z 200 metrového polohového závodu (3:00,2). Když by byla o jednu sekundu a jednu desetinu rychlejší, tak mohla být třetí.

Do celé sady medailí přibyli ještě dvě ze štafet žáků a to stříbrné. Čtyřikrát 50 metrů polohově zaplavali Jan Drahoš, Tomáš Vlček, Jan Grohmann a Šimon Housar za čas 2:41,2. Stejně dlouhou teamovou disciplínu volným způsobem, stejní hoši, dokázali zvládnout v čase 2:18,1.

Velkou konkurenci má na mistrovských soutěžích Václav Čermák (2000), který na Zimním mistrovství starších (čtrnáctiletých) žáků obsadil jedno třetí místo v disciplíně 200 metrů motýlek (2:19,38). Řečeno matematicky, když plaval každou stovku o 1 vteřinu rychleji, tak možná mohl být ještě jednou třetí na trati 1.500 metrů volný způsob (17:15,02). Dále se představil ještě v dalších třech startech.

Děkujeme všem účastníkům pohárových a mistrovských soutěží za jejich kvalitní předvedené výkony, jmenovitě:

kategorie 11 let: Alexandra Heltová, Jakub Nosek a Eliška Voračková

kategorie 12 let: Matěj Franěk, Martin Kočandrle, Anna Rašková a Vladyslav Velykyy


Trenéři děkují všem účastníkům pohárových a mistrovských soutěží za jejich kvalitní předvedené výkony, jmenovitě:


kategorie 11 let: Alexandra Heltová, Jakub Nosek a Eliška Voračková


kategorie 12 let: Matěj Franěk, Martin Kočandrle, Anna Rašková a Vladyslav Velykyy


Velká pochvala patří i jejich trenérům a jejich asistentům: Tomášovi Cardovi, Václavovi Čermíkovi a Elišce Hejrovské. Kvalitní tréninková příprava v jejich podání je výzvou i pro další děti, které mají zájem o pěkný a zdravý prospěšný, všestranný sport – plavání. "Rádi Vás přivítáme v našem areálu v centru Plzně, kde se o Vás postará team kvalitních plaveckých pracovníků. Věnujeme se všem věkovým kategoriím od 6 měsíců věku dítěte bez omezení horní hranice – u nás může plavat každý," říká Luboš Ibrmajer z Radbuzy.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 20.12.2014 04:02



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka