Divadelní léto zve na premiéru autorské poetické komedie NOs

Divadelní léto pod plzeňským nebem ještě nekončí! Festival už divákům nabídl premiérovou inscenaci Prokletí rodu Baskervillů i reprízy loňské komedie Lhář. Oproti minulým ročníkům má ale ten letošní osmý navíc i své Taneční léto. Zahájilo ho 17. 6. uvedení velmi úspěšného představení Malá smrt choreografky a tanečnice Adély Laštovkové Stodolové.

Jarní servisní akce AUTO CB

Právě ona se spolu srežisérem Vilémem Dubničkou podílí na vzniku novinky - poetické komedie NOs, jejíž premiéra se odehraje 23. července najevišti v Proluce. Připraveny jsou i dvě reprízy 24. a 25. 7., které letošní 8. ročník festivalu Divadelní léto zakončí.

Divadelní léto pod plzeňským nebem pořádá PaNaMo, festival je podporován Statutárním městem Plzeň, Plzní 2015, o.p.s. a Plzeňským krajem.

Autorská pohybová inscenace NOs svou poetikou zapadá do atmosféry venkovních představení Divadelního léta. Je v ní humor, láska i drama. Propojuje činoherní herectví, pohybové divadlo a tanec. Je srozumitelná a divácky vstřícná. Klaunský nos je pouze východiskem pro hledání humoru a smutku v sobě. Šest herců popírá a nachází své charaktery – své „klauny“.

Může mít Křehkost ďábla v těle? Nepotřebuje Doktorka štěstí lékaře? Chce si samostatná dívka opravdu udělat sama úplně všechno? Může být holka jako barák uvnitř něžná? Ví Ředitel zeměkoule úplně všechno? Nepotřebuje ten, kdo potírá štěstí, náhodou trochu štěstí?"

Účinkují. Eliška Křenková, Jana Epikaridis, Diana Toniková, Jana Zenáhlíková, Jan Meduna a Petr Šmíd Některé tváře už diváci znají zpředchozích inscenací Divadelního léta. Dianu Tonikovou ze Tří mušketýrů a Lháře nebo Janu Zenáhlíkovou zinscenací Marná lásky snaha, Vnouzi poznáš přítele a Don Juan.

„Pro ty, komu se líbili Tři mušketýři nebo Revizor, zkrátka pro ty, kdo mají rádi inscenace Divadelního léta, je tu něco navíc. Opepřili jsme naši poetiku o humor, křehkost, touhu, obrazové myšlení, zkušenosti a energii Adély Stodolové a vznikla inscenace, která si rozhodně zaslouží pozornost našich diváků. Kvůli nim mimochodem vznikla! Nenechte si ji ujít!" zve režisér a umělecký ředitel Divadelního léta Vilém Dubnička.

Vstupenky na komedii NOs jsou v prodeji prostřednictvím sítí Plzeňská vstupenka a TicketArt.

Vstupenky je možné také zakoupit před představením od 19:00 vpokladně umístěné v Proluce.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 22.07.2015 09:10




18 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka