Do Plzně míří ikona funky hudby – nejveselejší trombonista světa Fred Wesley

Údajně nejveselejší hráč na trombón Fred Wesley přijede na konci března do Plzně. Doprovázet ho bude jeho vlastní kapela The New JB´s, kterou si pro svou sólovou kariéru sestavil v roce 1996.

Jarní servisní akce AUTO CB

Fred Wesley nejen že hraje na trombon, ale také skvěle zpívá. Českým posluchačům je relativně dobře známý – nejen z koncertů, ale také ze spolupráce se skupinou Monkey Business při přípravě jejího prvního alba. Hudbě se Fred Wesley věnuje od mládí. V 60. a 70. letech minulého století doprovázel na trombon i vokálně krále soulu a funky Jamese Browna. V jeho kapelách se poprvé potkal s Maceo Parkerem.

Od Browna v roce 1975 přešel k druhé nejznámější ikoně funky Georgovi Clintonovi. Spolupracoval ale i s dalšími proslulými hudebníky, jakými byli a jsou Ray Charles, Lionel Hampton, rapper De La Soul či rockeři Lenny Kravitz nebo Van Morrison. Je také hostujícím umělcem a asistentem profesorů na mnoha amerických vysokých školách zabývajících se uměním, včetně Berklee College of Music. 


Na Wesleyho koncertech zní nejen jeho vlastní skladby, ale i hity, které hrávali již v 70. letech právě s praotcem funku Jamesem Brownem, například Breakin‘ Bread a House party.

Koncert podpořil Plzeňský kraj a Plzeň 2015 – Evropské hlavní město kultury.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 18.03.2015 11:21
Video




9 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka